Ieder seizoen een ander dekbed: met de verschillende 4-seizoenen dekbedden van Walra is dat geen enkel probleem. Behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. De dekbedden van Walra verschillen onderling in zwaarte, vochtopnemend vermogen en zachtheid, waardoor er voor ieder wat wils is. Kies jij voor katoen of ga je liever voor dons?

Alle 4 resultaten

Een Walra dekbed

Geschikt voor alle seizoenen

Een Walra dekbed is geschikt voor ieder seizoen. Onder onze 4-seizoenen dekbedden droom je heerlijk weg, terwijl het dekbed behaaglijk warm aanvoelt in de winter of juist lekker koel in de zomer.

Een 4-seizoenen dekbed bestaat uit twee delen. Zo rits je gemakkelijk beide delen aan elkaar voor extra warmte in de winter wanneer de temperaturen lager zijn. Stijgen de temperaturen en wordt het warmer in jouw slaapkamer warm? Dan rits je de delen van elkaar en gebruik je alleen het zomer deel van het dekbed. Op die manier zorgen wij ervoor dat je iedere morgen uitgerust wakker wordt!

 

Het belang van de warmteklasse van het dekbed

De warmteklasse geeft de warmte aan. De klassen lopen hierbij van klasse 1 tot klasse 4, waarbij 4 staat voor de minste warmte-isolatie en 1 voor hoogste warmte-isolatie. Ieder deel van jouw 4-seizoenen dekbed heeft een andere warmteklasse, zodat je het kunt gebruiken in het seizoen dat jij het nodig hebt.

Warmteklasse 1: winter+

Wanneer beide delen van een Walra 4-seizoenen dekbed worden samengevoegd, hebben zij warmteklasse 1. Dit is de warmste variant die je in de winter wilt gebruiken. Deze klasse is voor de echte koukleumen!

Warmteklasse 2: winter

Warmteklasse 2 biedt Walra niet aan. Dat komt doordat je verschillende combinaties kunt maken van de twee afzonderlijke delen.

Warmteklasse 3: lente/herfst

Eén deel van een Walra 4-seizoenen dekbed is het lente/herfst deel. Dit deel is bruikbaar voor het voorjaar wanneer het nog iets te fris is voor het zomerse deel of voor het najaar wanneer het winterse deel nog te warm is. Een dekbed van warmteklasse 3 is dus een echte middenweg.

Warmteklasse 1: zomer

Het andere deel van een Walra 4-seizoenen dekbed is het zomerse deel. Dit deel heeft de hoogste ventilatie en vochtregulatie. Dat is dan ook de reden dat je dit deel in de zomer wilt gebruiken.

 

Welke maat dekbed heb ik nodig?

Het is belangrijk dat jouw dekbed de juiste maat heeft en overeenkomt met de afmetingen van het bed in jouw slaapkamer. Walra biedt dekbedden in vier maten aan: 1-persoons 140×200, 1-persoons 140×220, 2-persoons 200×200 en 2-persoons lits jumeaux 240×220.

 

Welk materiaal dekbed kies ik?

Het materiaal van het Walra dekbed is bepalend voor de effectiviteit van de isolatie, vocht- en luchtregulatie en het gewicht. Walra biedt verschillende opties:

Dons

Dons heeft een goed isolerende eigenschap terwijl daar minder vulling voor nodig is. Daardoor is het dekbed licht van gewicht maar is toch uitermate goed om vocht en lichaamswarmte op te nemen. Het resultaat? Een temperatuur die de hele nacht stabiel blijft! Een donzen dekbed dien je naar de stomerij te brengen als je het wilt wassen.

Synthetisch

Synthetische dekbedden hebben een niet-natuurlijke vulling waardoor ze tegelijkertijd anti-allergisch zijn. Bovendien maakt het de dekbedden voordeliger maar zijn ze toch zacht. Ook zijn ze lekker warm, vergelijkbaar met een dekbed van wol. En niet geheel onbelangrijk: synthetische dekbedden kun je wassen in jouw wasmachine!

Katoen

Katoen heeft als voordeel dat het heerlijk zacht aanvoelt en altijd lekker fris is. Het ademt goed en reguleert de warmte bovendien ook erg goed. Dekbedden gemaakt van katoen kun je zelf wassen in jouw wasmachine! Lees altijd de wasvoorschriften op het label voordat je dat doet.

Heb jij jouw ideale dekbed uitgezocht? Dan mag een mooi dekbedovertrek daar natuurlijk niet bij ontbreken! Walra heeft dekbedovertrekken in verschillende soorten en maten, dessins en kwaliteit. Bekijk snel de complete collectie!

 

Dekbed kopen? Kies voor de hotelkwaliteit van Walra

Walra heeft meer dan 100 jaar kennis en ervaring met beddengoed. Daarom kunnen wij de zachtste en heerlijkste dekbedden garanderen. We slapen zo’n een derde van ons leven, dus wel zo belangrijk om dat comfortabel te doen!

 

Bestel jouw dekbed online

Wanneer jij jouw bestelling plaatst in onze webshop profiteer je van vele voordelen. Zo profiteer je van gratis verzending vanaf € 35,-, bestel je voor 15.00 dan is je bestelling morgen al in huis. Ook kun je bij ons gratis retourneren.

Ervaar de kracht van zacht met een dekbed van Walra!