Duurzame badgoed collectie

Walra en duurzaamheid gaan hand in hand. Naast de Soft Cotton lijn is er de duurzame badgoed lijn Remade Cotton. Een collectie gemaakt van gerecyclede materialen. Om de verspilling op de planeet tegen te gaan.

Met de productie van deze lijn besparen we ongelooflijk veel water, CO2 uitstoot en energie. Een badlaken 70×140 bespaart bijvoorbeeld 2.629 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh ten opzichte van een nieuw geproduceerd badlaken. Dat is te vergelijken met 22 keer een badkuip vullen of 471 keer een telefoon opladen. En daarnaast is het badgoed ook nog eens heerlijk zacht en goed absorberend. Dat noemen we bij Walra: sustainable softness. Niet alleen nu even een momentje voor jezelf, maar ook straks voor de volgende generatie. You & me, taking care of our next generation.

Walra presenteert: Remade Cotton

Een kleine bijdrage doen aan de gezondheid van de wereld waarop we met zijn allen leven, dat is wat de Remade Cotton lijn doet. Geniet van optimale zachtheid zoals je die gewend bent van Walra, maar dan nóg een tikkeltje duurzamer. Deze nieuwe Walra badgoedlijn is gemaakt van 70% gerecycled katoen en 30% virgin (nieuw) katoen. Je maakt een duurzame keuze en geniet van een heerlijk product, wat wil je nog meer!

De kleuren van de Remade Cotton lijn zijn geïnspireerd op de kleuren van de natuur, geen felle kleuren maar vergrijsde, zachte kleuren. Ga je voor een tijdloze stoere basic kleur of landelijk romantisch? Het kan allemaal met deze prachtige kleuren! En alle producten zijn ook nog eens duurzaam verpakt met gerecycled materiaal.

Zachter dan zacht badgoed

Het badgoed heeft een fijne structuur en is afgewerkt met een sobere, elegante boord. Ook hebben de handdoeken een handige ophanglus. De collectie bestaat uit 8 kleuren: zand, taupe, grijs, blauw, jade, poederroze, cognac en donkergroen. Deze prachtige kleuren zijn ook goed met elkaar te combineren, mocht je niet voor één kleur willen gaan.

Verkrijgbaar in diverse maten: set van 2 washandjes 16 x 21 cm, set van 2 gastendoekjes 30 x 50 cm, baddoek 50 x 100 cm, baddoek 60 x 110 cm en badlaken 70 x 140 cm.

Duurzaam verpakt

Naast het recyclen van de producten hebben we ook aan de verpakking hiervan gedacht. Zo bevatten de labels aan het product gerecycled katoen, hebben we het plastic zoveel als mogelijk gereduceerd en gebruiken we tijdens het transport dozen met gerecycled karton. Je kunt dus met een gerust hart je duurzame product laten versturen!

Duurzaamheid tastbaar met REMOkey

Met de productie van de Remade Cotton lijn besparen we ongelooflijk veel water, CO₂ uitstoot en energie, omdat we materialen hergebruiken. Omdat we graag zeker willen weten hoeveel we besparen, laten we onze producten beoordelen door een onafhankelijke partij, REMO. REMO berekent wat de besparing van het product is voor het milieu ten opzichte van een nieuw geproduceerd product en controleert of het daadwerkelijk uit gerecycled materiaal bestaat. Dit wordt vertaald naar het aantal badkuipen of het aantal dagen stroomverbruik van je telefoon wat je bespaart. Ook kun je de QR-code scannen op het product voor meer info over de besparingen op het milieu. Daar krijg je toch echt een good-feeling van!

Certificering en keurmerken

Alle producten in de Remade Cotton lijn zijn Oeko-tex gecertificeerd. Oeko-tex staat ervoor garant dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten. Oftewel de Remade Cotton lijn is goed voor mens, milieu en onze aarde!

Naast Oeko-tex is Walra ook aangesloten bij het Better Cotton Initiative (BCI), dat streeft naar wereldwijde verbetering van de katoenproductie van het milieu tot de katoenboer en de rest van de industrie.

BCI verbindt mensen en organisaties binnen de katoensector van het veld tot aan het eindproduct in de winkels om zo de hele sector van het milieu tot aan de boeren en de economie te verduurzamen. Hoe zij dit doen? Door het trainen en opleiden van al ruim 2,3 miljoen boeren wereldwijd, leren zij hen om hun katoen duurzamer te verbouwen en bieden hiervoor een eerlijke prijs.

Het Better Cotton Initiative werkt met een zogeheten ‘mass balance system’ dit betekent dat het BCI katoen niet altijd traceerbaar is tot aan het eindproduct. Het BCI katoen en traditioneel katoen wordt tijdens het productieproces samen verwerkt tot een eindproduct.  Door de grote volumes BCI katoen die wij inkopen, profiteren de katoenboeren van de voordelen zoals training en een eerlijke prijs voor hun katoen.

Door te kiezen voor de aanschaf van een Walra product, draag je dus bij aan de verduurzaming van de katoensector!

Geniet nu elke dag van duurzaam en onze vertrouwde zachtheid terwijl je een steentje bijdraagt aan onze aarde. Bij Walra zorgen we graag voor deze en onze volgende generatie. Kortom het motto van de Walra recycled producten:

You & me, taking care of our next generation.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

*Deze korting is niet te combineren met afgeprijsde items.
Toestemming*