Nieuw: onze gerecyclede collectie!

Walra presenteert: Remade Cotton

 

Een kleine bijdrage doen aan de gezondheid van de wereld waarop we met zijn allen leven, dat is wat de Remade Cotton lijn doet. Geniet van optimale zachtheid zoals je die gewend bent van Walra, maar dan nóg een tikkeltje duurzamer. Je maakt een duurzame keuze en geniet van een heerlijk product, wat wil je nog meer! Bekijk snel de Remade Cotton producten.

 

Totale besparing

Met de productie van deze lijn besparen we ongelooflijk veel water, CO2 uitstoot en energie. Een badlaken 70×140 bespaart bijvoorbeeld 2.629 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh ten opzichte van een nieuw geproduceerd badlaken. Dat is te vergelijken met 22 keer een badkuip vullen of 471 keer een telefoon opladen. En daarnaast is het badgoed ook nog eens heerlijk zacht en goed absorberend. Dat noemen we bij Walra: sustainable softness. Niet alleen nu even een momentje voor jezelf, maar ook straks voor de volgende generatie. You & me, taking care of our next generation.

Nieuwsgierig geworden? Hieronder volgt nog meer leuks.

 

     

Natuurlijke tinten

De kleuren van de Remade Cotton lijn zijn geïnspireerd op de kleuren van de natuur, geen felle kleuren maar zachte kleuren. Ga je voor een tijdloze stoere basic kleur of landelijk romantisch? Het kan allemaal met deze prachtige kleuren! En alle producten zijn ook nog eens duurzaam verpakt met gerecycled materiaal.

 

    

 

Zachter dan zacht badgoed

Het badgoed heeft een fijne structuur en is afgewerkt met een sobere, elegante boord. Ook hebben de handdoeken een handige ophanglus. De collectie bestaat uit 6 kleuren: zand, taupe, grijs, blauw, jade en poederroze. Deze prachtige kleuren zijn ook goed met elkaar te combineren, mocht je niet voor één kleur willen gaan.

Verkrijgbaar in diverse maten: set van 2 washandjes 16 x 21 cm, set van 2 gastendoekjes 30 x 50 cm, baddoek 50 x 100 cm, baddoek 60 x 110 cm en badlaken 70 x 140 cm.

 

Nieuwe duurzame verpakking

Naast het recyclen van de producten hebben we ook aan de verpakking hiervan gedacht. Zo bevatten de etiketten aan het product gerecycled katoen, hebben we het plastic zoveel als mogelijk gereduceerd en gebruiken we tijdens het transport dozen met gerecycled karton. Je kunt dus met een gerust hart je duurzame product laten versturen!

 

Duurzaamheid tastbaar gemaakt met REMOkey

Met de productie van de Remade Cotton lijn besparen we ongelooflijk veel water, CO₂ uitstoot en energie, omdat we materialen hergebruiken. Omdat we graag zeker willen weten hoeveel we besparen, laten we onze producten beoordelen door een onafhankelijke partij, REMO. REMO berekent wat de besparing van het product is voor het milieu ten opzichte van een nieuw geproduceerd product en controleert of het daadwerkelijk uit gerecycled materiaal bestaat. Dit wordt vertaald naar het aantal badkuipen of het aantal dagen stroomverbruik van je telefoon wat je bespaart. Ook kun je de QR-code scannen op het product voor meer info over de besparingen op het milieu. Daar krijg je toch echt een good-feeling van!

 

                 

Gecertificeerd

Daarnaast zijn alle producten in de Remade Cotton lijn Oeko-tex gecertificeerd. Oeko-tex staat ervoor garant dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten. Oftewel de Remade Cotton lijn is goed voor mens, milieu en onze aarde!

Geniet nu elke dag van duurzaam en onze vertrouwde zachtheid terwijl je een steentje bijdraagt aan onze aarde. Bij Walra zorgen we graag voor deze en onze volgende generatie. Kortom het motto van de Walra recycled producten:

 

You & me, taking care of our next generation.

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*