Maten overzicht

Matenoverzicht

Het kiezen van de juiste maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek is van cruciaal belang voor een comfortabele en rustgevende nachtrust. De Walra dekbedovertrekken en hoeslakens voelen heerlijk zacht op je huid en bevorderen een goede nachtrust. En dat is belangrijk, want stiekem brengen we best veel tijd door in bed. Je geniet optimaal als een hoeslaken strak om je matras gespannen zit en een dekbedovertrek niet teveel verschuift. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste maat? We leggen het je graag uit!

Belangrijk bij het kiezen van de juiste maat hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek

Bij het uitzoeken van een nieuw dekbedovertrek en/of hoeslaken, is het natuurlijk van belang dat je het juiste formaat kiest. Maar welk hoeslaken of dekbedovertrek heb je dan nodig? Bij het kiezen van de juiste maat hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek is het daarom belangrijk om met de volgende aspecten rekening te houden:

Afmetingen van je bed

Het is handig om de afmetingen van je matras en dekbed te weten. Hier kun je jouw hoeslaken en dekbedovertrek op aanpassen zodat deze strak om je matras en dekbed passen en niet gaan schuiven. Let bij het kiezen van de juiste maat hoeslaken ook op matrashoogte, naast de hoeslakens in onze collectie vind je ook topper hoeslakens voor jouw topmatras.

Materiaal

Kies het materiaal dat bij je past qua comfort en onderhoud. Jersey katoen heeft bijvoorbeeld wat meer stretch dan katoen wat handig kan zijn bij je hoeslaken. In onze blog over verschillende soorten hoeslakens lees je daar meer over. Benieuwd welke materialen dekbedovertrekken we in onze collectie hebben? Ook dat leggen we je graag uit.

1 persoons bed maten hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek

Een 1 persoons bed heeft een afmeting van 80 of 90 cm breed en is 200 tot 220 cm lang. Hieronder leggen we uit welke maat beddengoed je het beste kunt pakken. Goede nachtrust verzekerd!

Maat hoeslakens 1 persoons bed

In onze collectie hebben we verschillende maten hoeslakens voor een 1 persoons bed. Meet jouw matras op en kies uit onderstaande maten het juiste hoeslaken. Tip: Jersey hoeslakens hebben iets meer stretch dan katoenen hoeslakens, waardoor deze ook passen om een bed van 210 cm lang.

 • Hoeslaken 80×200 cm
 • Hoeslaken 90×200 cm
 • Hoeslaken 90×220 cm

Maat dekbed 1 persoons

Voor een 1 persoons bed kun je het beste de standaard 1 persoon dekbed gebruiken. Onze dekbedden zijn 140 cm breed en je kunt kiezen uit 200 cm of 220 cm lang. Net wat je zelf fijn vind en hoe lang je bed is natuurlijk.

 • Dekbed 1 persoons 140×200 cm
 • Dekbed 1 persoons 140×220 cm

Maat dekbedovertrek 1 persoons

De 1 persoons dekbedovertrekken uit onze collectie passen zowel voor lengte dekbed van 200 cm als voor 220 cm. De overtrekken hebben namelijk een afmeting van 140×220 cm + 20 cm instopstrook. Zo houd je altijd ruimte over om je bed gemakkelijk in te stoppen.

 • Dekbedovertrek 1 persoons 140×220 + 20 cm

Welke maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek heb ik nodig voor een 1 persoons bed. Bij Walra vind je alle producten in de collectie.

Twijfelaar of klein 2 persoons bed maten hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek

Een twijfelaar heeft een afmeting van 120×200 cm, een klein 2 persoons bed is net iets groter en heeft een breedte van 140 cm. Voor beide bedden leggen we hieronder uit welke maat hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek je het beste kunt gebruiken.

Maat hoeslaken twijfelaar of klein 2 persoons bed

Voor zowel een twijfelaar als een 2 persoons bed kun je het beste een hoeslaken gebruiken van 140×200/210 cm.

 • Hoeslaken 140×200 cm

Maat dekbed twijfelaar of klein 2 persoons bed

Voor beide afmetingen past een 2 persoons dekbed het beste op jouw bed. Zo heb je aan beide kant van je bed genoeg dekbed over om heerlijk te slapen.

 • Dekbed 2 persoons 200×200 cm

Maat dekbedovertrek twijfelaar of klein 2 persoons bed

De maat dekbedovertrek die hier het beste past is eveneens een 2 persoons dekbedovertrek. Deze heeft een afmeting van 200×220 cm + 20 cm instopstrook.

 • Dekbedovertrek 2 persoons 200×220 + 20 cm

Welke maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek heb ik nodig voor een klein 2 persoons of twijfelaar bed. Bij Walra vind je alle producten in de collectie. Welke maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek heb ik nodig voor een klein 2 persoons of twijfelaar bed. Bij Walra vind je alle producten in de collectie.

2 persoons of groot 2 persoons bed maten hoeslaken, dekbed en dekbedovertrek

Als laatste in de rij zijn er nog de 2 persoons en grote 2 persoons bedden. Een 2 persoons bed heeft een afmeting van 160 x 200/220 cm, een groot 2 persoons bed is iets breder met een afmeting van 180 cm.

Maat hoeslaken 2 persoons of groot 2 persoons bed

Voor 2 persoons en grote 2 persoons bedden hebben we verschillende maten hoeslakens in de collectie. Meet de lengte en de breedte van je bed op, dan kun je daarna de juiste maat kiezen in het keuzemenu. Heb je net een iets groter bed dan 200 cm, kies dan voor een jersey hoeslaken, deze passen ook om een matras van 210 cm lang.

 • Hoeslaken 160×200 cm
 • Hoeslaken 160×220 cm
 • Hoeslaken 180×200 cm
 • Hoeslaken 180×220 cm

Maat dekbed 2 persoons of groot 2 persoons bed

Voor zowel een 2 persoons als groot 2 persoons bed kun je het beste een lits-jumeaux dekbed nemen. Dit is de grootste maat dekbed in onze collectie, heerlijke nachtrust gegarandeerd.

 • Dekbed lits-jumeaux 240×220 cm

Maat dekbedovertrek 2 persoons of groot 2 persoons bed

Bij een lits-jumeaux dekbed past het beste een lits-jumeaux dekbedovertrek. Deze heeft een afmeting van 240 cm breed en 220 cm lang plus 20 cm instopstrook. Zo heb je altijd genoeg dekbedovertrek om je dekbed in te doen en heerlijk in te stoppen.

 • Dekbedovertrek lits-jumeaux 240×220 + 20 cm

Welke maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek heb ik nodig voor een 2 persoons of groot 2 persoons bed. Bij Walra vind je alle producten in de collectie.  Welke maat hoeslaken, maat dekbed en maat dekbedovertrek heb ik nodig voor een 2 persoons of groot 2 persoons bed. Bij Walra vind je alle producten in de collectie.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*