Het is weer bijna Pasen! Dat betekent een gezellig samenzijn met familie en lekker uitgebreid brunchen. Je zou ervoor kunnen kiezen om dingen kant-en-klaar te halen in de supermarkt, maar het is natuurlijk veel leuker om er een eigen touch aan te geven. Om jullie een beetje op weg te helpen met leuke recepten en tafel styling inspiratie, hebben we onze favorieten Paas tips op een rijtje gezet.
Kaneel paashaasjes
Ingrediënten: Wat heb je nodig voor 8 kaneel paashaasjes?
- 1 blik croissantdeeg
- 1 ei
- 75 gram donkere basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels zachte boter
- Bakpapier
- Een voorverwarmde oven op 200°C
Recept: Verwarm eerst de oven voor op 200°C. Daarna begint het echte werk: meng suiker met kaneel in een schaaltje. Wanneer je dit hebt gedaan, rol je het croissantdeeg uit en strijk je de naden dicht, zodat er 1 grote lap deeg overblijft. Deze lap bestrijk je met boter en vervolgens strooi je de kaneelsuiker hierop. Snij van deze lap 8 lange repen en zorg ervoor dat alle repen ongeveer even dik zijn voor het mooiste resultaat. Snijd de repen op 2/3e door. Rol nu het langste stuk op tot een rondje en leg deze alvast op de bakplaat (waarop ook bakpapier ligt).
De overgebleven stukken, halveer je in 2. Dit worden namelijk de oortjes. Vorm de stukjes tot de oren van een haas en plak ze vast aan het rondje. Druk de oortjes vervolgens een beetje plat, zodat ze niet omvallen tijdens het bakken. Een van de laatste stappen is het loskloppen van het ei om de haasjes er mee te kunnen bestrijken. Bak ze 15 minuten in de oven voor een mooi bruin resultaat. Smullen maar!
Tafel dekken in Paas-stijl
Het is natuurlijk erg leuk om je tafel mooi aan te kleden tijdens Pasen. Maak gebruik van vrolijke, lichte kleuren en zet er wat leuke bloemen bij. Leg bij ieder bord een kleurrijk servet en pak je mooiste glazen uit de kast. Tip: gebruik lege pindakaas- en jampotten als vaasjes om bloemetjes in te zetten. Wikkel er een fleurig lintje of bruin touwtje omheen en je hebt in een handomdraai een eigen creatie op tafel staan!
Bananenbrood: simpel maar erg lekker!
Doe het deze Pasen eens anders en kies voor een heerlijk zelfgemaakt bananenbrood! Het is super simpel en ook nog eens erg lekker, lees hieronder hoe je het moet maken.
Ingrediënten: Wat heb je nodig voor bananenbrood?
- 250 g tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
- 300 g banaan
- 100 g ongezouten roomboter
- 200 g witte basterdsuiker
- 8 g vanillesuiker
- 2 middelgrote eieren
- 125 ml crème fraîche
- Bakpapier
- Cakevorm (27cm)
- Keukenmachine
- Satéprikker
Recept: Verwarm eerst de over voor op 180°C. Vet daarna de cakevorm in en stop het bakpapier erin. Zeef bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een grote kom en zet opzij. Meng met de boter (tip: leg het vooraf een paar uurtjes uit de koelkast), basterd- en vanillesuiker met de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel. Laat de machine draaien en voeg daarna één voor één de eieren en de crème fraîche toe. Schep het daarna door de grote kom met droge ingrediënten die je opzij had gezet. Pel en prak de zachte bananen en schep ze door het beslag heen. Verdeel het mengsel over de cakevorm en bak het in ongeveer 1 uur mooi goudbruin en gaar. Na 50 minuten is het goed om even met de satéprikker te checken of het bananenbrood gaar is. Als de prikker schoon uit de cake komt, is hij gaar. Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt, en laat hem nog eens een uur afkoelen voordat je hem gaan aansnijden. Smakelijk!
Vrolijke paashaasjes van servetten of theedoeken
Hoe kun je je tafel op een originele manier eigen maken deze Pasen? Gebruik je servetten of keukendoeken om een paashaas van je ei te maken! Het is super makkelijk en ziet er ook nog eens heel leuk uit! De keukendoeken van Walra zijn hier erg leuk voor. Ze zijn beschikbaar in verschillende kleuren zodat jij jouw paastafel naar jouw smaak kunt decoreren! Je rolt een keuken- of theedoek rustig op en legt het ei in het midden van deze rol. Vervolgens haal je de punten naar boven en knoop je ze vast met een elastiekje of een mooie strik. Nu is het een prachtig paashaasje.
Eitjes schilderen
Waar denk je als een van de eerste dingen aan bij Pasen? Juist, eitjes schilderen of versieren! Nu is het beschilderen van eieren erg leuk om met kinderen te doen, maar het kan wel een rommeltje worden. Het is ook erg leuk om met een stift dingen op de eieren te tekenen of schrijven. Zo zou je bijvoorbeeld ook de naam van een persoon erop kunnen zetten zodat het meteen duidelijk is wie waar aan tafel zit!
Op die manier kun je met iets simpels, iets heel leuks doen!
Pasen is de tijd om creatief aan de slag te gaan voor een prachtig paasontbijt, lunch of brunch en te genieten van het samen zijn.