Zo overleef je de warme zomernachten

De dagen worden steeds langer, de zon laat zich vaker zien en de temperatuur gaat omhoog: tijd voor zomer! We weten allemaal dat bij warme zomerdagen ook klamme nachten horen. Door de hitte is het vaak wat lastiger om in slaap te vallen, maar gelukkig bestaan er een aantal manieren om deze nachten toch iets comfortabeler te maken.

Pas je dekbed aan

Erg voor de hand liggend, maar de tijd van een winterdekbed is nu echt wel weer voorbij. Wil je het jezelf extra gemakkelijk maken, overweeg dan eens de aankoop van een vier-seizoenen dekbed. Dit dekbed bestaat uit twee losse delen. Door deze samen te voegen creëer je een heerlijk warm dekbed in de winter, maar door ze juist los van elkaar te gebruiken, maak je het voor jezelf een stuk koeler in de zomer. De vier-seizoenen dekbedden uit Walra’s collectie zijn gemaakt van 100% (luxe percaline) katoen, 100% anti allergische polyester vezels of heerlijk zacht polykatoen. Lekker warm in de winter, maar vooral heerlijk koel in de zomer.

vintage satin, wit, slaapkamer, walra, dekbedovertrek, dekbed

Een dekbedovertrek is genoeg

Soms is zelfs een dekbed nog te warm in de zomernacht en de meeste mensen vinden het fijner om iets over zich heen te hebben tijdens het slapen. Je kunt daarom ook je dekbed uit je dekbedovertrek halen en alleen onder je overtrek slapen.

Drink genoeg

Bij warm weer is het belangrijk dat je veel vocht binnen krijgt. Door de warmte zweet je sneller en al het vocht dat je verliest, moet ook weer aangevuld worden. Het klinkt misschien logisch om iets kouds te drinken als je het warm hebt, maar toch werkt dit juist averechts. Door een kopje lauw warme thee te drinken voordat je naar bed gaat, stijgt je lichaamstemperatuur tijdelijk waardoor je lichaam zichzelf juist gaat afkoelen. Hierdoor val je stukken makkelijker in slaap!

vintage satin, lichtblauw, slaapkamer, walra, dekbedovertrek

Katoen satijnen dekbedovertrek

Een katoen satijnen dekbedovertrek staat niet alleen super chique, door de luchtdoorlatendheid en het sterke vocht-absorberende vermogen is dit materiaal ideaal voor in de zomermaanden. Katoen satijn heeft een verkoelende werking doordat de warmte van je lichaam niet in je dekbedovertrek of kussensloop gaat zitten. Gaat jouw voorkeur uit naar een stoere look in de slaapkamer? Dan is het Vintage Satin dekbedovertrek in de kleur antraciet wellicht iets voor jou. Ga je liever voor licht? Dan is het Vintage Satin overtrek in het wit waarschijnlijk meer jouw stijl.

vintage satin, wit, slaapkamer, walra, dekbedovertrek

vintage satin, antraciet, slaapkamer, walra, dekbedovertrek

Koud washandje

Een eenvoudige manier om ‘s nachts voor meer verkoeling te zorgen, is door een nat washandje in de vriezer te leggen. Pak ‘m ‘s avonds uit de vriezer en leg hem op je hoofd, dit heeft een fijne verkoelende werking. Is dit niet voldoende? Ga dan voor een gastendoekje of handdoek in plaats van een washandje. Door het grotere oppervlak levert dit een groter verkoelend effect.

Walra, handdoek, badkamer, blauw, okergeel, soft cotton

Benut de buitenlucht

Zodra de temperaturen toenemen, ben je vaak geneigd om je huis te ventileren door ramen en deuren open te zetten. Toch kun je dit beter niet doen. Door je huis overdag ‘dicht’ te houden blijft de warme lucht buiten. Zodra het ‘s avonds afkoelt, kun je alle ramen en deuren open zetten. De koelere lucht kan dan naar binnen kan stromen.

Hopelijk helpen bovenstaande tips jou om deze zomer makkelijker in slaap te vallen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*