Was advies

Was advies Walra

Nog langer plezier van de zachtheid van jouw beddengoed

Een veelgestelde vraag die wij regelmatig krijgen is ‘Hoe kan ik mijn Walra dekbedovertrek zo goed mogelijk onderhouden, zodat ik er zo lang mogelijk plezier van heb?’. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet in de vorm van was advies. Met deze tips houdt jij jouw dekbedovertrek en beddengoed langer mooi!

100% katoen dekbedovertrek

Een groot deel van onze dekbedovertrekken en ander beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Katoen is een natuurlijke materiaalsoort. Het ademt en neemt vocht op, zodat jij heerlijk weg kan dromen.

Nog langer plezier van je katoenen beddengoed met dit was advies:

1. Was je beddengoed volgens wasvoorschriften die te vinden zijn op de verpakking en op het waslabel van het beddengoed.

2. Ook al kan je niet wachten om je nieuwe overtrek zo snel mogelijk op je bed te leggen, was het wel even van tevoren. Zo neemt je overtrek beter vocht op.

3. Een wit of licht katoenen overtrek kan je makkelijk op 60 graden wassen. Dit geldt ook voor katoen satijn of katoen percale.

4. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als je overtrek ook echt helemaal wit is. Anders kan het de andere kleuren vervagen.

5. Een linnen, jersey of donker katoenen overtrek of een overtrek met goudprint was je op 40 graden. Of was duurzaam en was al je beddengoed op 30 graden.

6. Je overtrek kan op een lage temperatuur in de droger. Zorg dat je het er dan uithaalt zodra hij klaar is, dan heb je de minste kreukels. Uiteraard kan je je overtrek ook gewoon lekker uithangen op de waslijn, is ook nog beter voor het milieu.

Als je zin en tijd hebt, kan je je overtrek strijken. Katoen, katoen percale en jersey op 3 puntjes, linnen op 1 puntje. Strijk binnenstebuiten om de print en kleur te beschermen.

100% katoen satijn dekbedovertrek was advies

Walra heeft een mooi aanbod aan katoen satijnen dekbedovertrekken. De dekbedovertrekken zijn uitgevoerd in een mooie en soepele kwaliteit van minimaal TC240 katoen satijn. TC staat voor Thread Count. Thread Count 240 wil zeggen dat het overtrek 240 draden per inch bevat. Hoe hoger het aantal draden per inch, hoe fijner en soepeler het satijn over je bed valt en hoe mooier de glans. Katoen satijn is een natuurlijke materiaalsoort. Het ademt en neemt vocht op, zodat jij heerlijk weg kan dromen.

Nog langer plezier van je katoen satijnen dekbedovertrek

1. Was je beddengoed volgens wasvoorschriften die te vinden zijn op de verpakking en op het waslabel van het beddengoed.

2. Ookal sta je te springen om het nieuwe overtrek zo snel mogelijk op je bed te leggen, was het wel even voordat je het in gebruik neemt. Zo neemt het overtrek het vocht dat je tijdens het slapen verliest beter op.

3. Een wit of licht katoen satijnen overtrek kan je makkelijk op 60 graden wassen. Een donker katoen satijnen overtrek of een overtrek met goudprint was je op 40 graden. Of was duurzaam en was al je beddengoed op 30 graden.

4. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als je overtrek ook echt helemaal wit is. Anders kan het de andere kleuren vervagen.

5. Je overtrek kan op een lage temperatuur in de droger. Of maak een milieubewuste keuzen en hang je overtrek uit op de waslijn.

Als je zin en tijd hebt, kan je je overtrek strijken :). Katoen satijn kan je, net als normaal katoen, op 3 puntjes strijken. Strijk altijd binnenstebuiten om de print en kleur te beschermen.

Linnen dekbedovertrek was advies

De voorzijde van ons dekbedovertrek Natural Linen is uitgevoerd in 100% uit linnen, de achterzijde is uitgevoerd in heerlijk zacht 100% katoen percale. De linnen voorzijde geeft je slaapkamer een prachtige naturel look. En je word omhuld door heerlijk zacht en soepel percale. Soms heb je niet meer nodig. Linnen is ook een natuurlijke materiaalsoort. Hierdoor ademt het dekbedovertrek en neemt het vocht op, zodat jij heerlijk kan wegdromen. Maar hoe ga je om met dit heerlijke materiaal? Zie hieronder onze tips om linnen zo lang mogelijk mooi te houden:

Wij begrijpen als geen ander dat je niet kan wachten om onder het heerlijke overtrek te kruipen maar toch willen wij je adviseren om het overtrek eerst apart te wassen. Zo neemt het overtrek het vocht beter op.

1. Linnen overtrekken was je op maximaal 40 graden. Of was duurzaam en zet de temperatuur op 30 graden.

2. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als het dekbedovertrek ook helemaal wit is. Anders kunnen de andere kleuren vervagen.

3. Het linnen overtrek kan je op een lage temperatuur in de droger doen. Maar je kan hem natuurlijk ook op de waslijn uithangen.

4. Was je beddengoed volgens de wasvoorschriften die te vinden zijn op het waslabel van het overtrek.

5. Mocht je het linnen overtrek willen strijken, zet de strijkbout dan op puntje 1, het laagste puntje. En vergeet niet het overtrek binnenstebuiten te strijken om de print en kleur te beschermen.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.