Wasadvies

Wasadvies

Nog langer plezier van de zachtheid van jouw beddengoed en handdoeken

Een veelgestelde vraag die wij regelmatig krijgen is ‘Hoe kan ik mijn Walra dekbedovertrek zo goed mogelijk onderhouden, zodat ik er zo lang mogelijk plezier van heb?’. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet in de vorm van was advies. Met deze tips houdt jij jouw dekbedovertrek, beddengoed en handdoeken langer mooi!

100% katoen dekbedovertrek

Een groot deel van onze dekbedovertrekken en ander beddengoed is gemaakt van 100% katoen. Katoen is een natuurlijke materiaalsoort. Het ademt en neemt vocht op, zodat jij heerlijk weg kan dromen.

Nog langer plezier van je katoenen beddengoed met dit was advies:

1. Was je beddengoed volgens wasvoorschriften die te vinden zijn op de verpakking en op het waslabel van het beddengoed.

2. Ook al kan je niet wachten om je nieuwe overtrek zo snel mogelijk op je bed te leggen, was het wel even van tevoren. Zo neemt je overtrek beter vocht op.

3. Een wit of licht katoenen overtrek kan je makkelijk op 60 graden wassen. Dit geldt ook voor katoen satijn of katoen percale.

4. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als je overtrek ook echt helemaal wit is. Anders kan het de andere kleuren vervagen.

5. Een linnen, jersey of donker katoenen overtrek of een overtrek met goudprint was je op 40 graden. Of was duurzaam en was al je beddengoed op 30 graden.

6. Je overtrek kan op een lage temperatuur in de droger. Zorg dat je het er dan uithaalt zodra hij klaar is, dan heb je de minste kreukels. Uiteraard kan je je overtrek ook gewoon lekker uithangen op de waslijn, is ook nog beter voor het milieu. Let hierbij wel op dat je deze niet in de volle zon hangt, dan kan het overtrek licht verkleuren. Wanneer je het overtrek binnenstebuiten ophangt kun je dit voorkomen.

Als je zin en tijd hebt, kan je je overtrek strijken. Katoen, katoen percale en jersey op 3 puntjes, linnen op 1 puntje. Strijk binnenstebuiten om de print en kleur te beschermen.

100% katoen satijn dekbedovertrek was advies

Walra heeft een mooi aanbod aan katoen satijnen dekbedovertrekken. De dekbedovertrekken zijn uitgevoerd in een mooie en soepele kwaliteit van minimaal TC240 katoen satijn. TC staat voor Thread Count. Thread Count 240 wil zeggen dat het overtrek 240 draden per inch bevat. Hoe hoger het aantal draden per inch, hoe fijner en soepeler het satijn over je bed valt en hoe mooier de glans. Katoen satijn is een natuurlijke materiaalsoort. Het ademt en neemt vocht op, zodat jij heerlijk weg kan dromen.

Nog langer plezier van je katoen satijnen dekbedovertrek

1. Was je beddengoed volgens wasvoorschriften die te vinden zijn op de verpakking en op het waslabel van het beddengoed.

2. Ookal sta je te springen om het nieuwe overtrek zo snel mogelijk op je bed te leggen, was het wel even voordat je het in gebruik neemt. Zo neemt het overtrek het vocht dat je tijdens het slapen verliest beter op.

3. Een wit of licht katoen satijnen overtrek kan je makkelijk op 60 graden wassen. Een donker katoen satijnen overtrek of een overtrek met goudprint was je op 40 graden. Of was duurzaam en was al je beddengoed op 30 graden.

4. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als je overtrek ook echt helemaal wit is. Anders kan het de andere kleuren vervagen.

5. Je overtrek kan op een lage temperatuur in de droger. Of maak een milieubewuste keuzen en hang je overtrek uit op de waslijn. Let wel op met de volle zon, daardoor kan je overtrek licht verkleuren. Dit kun je voorkomen door je overtrek binnenstebuiten op de waslijn te hangen.

Als je zin en tijd hebt, kan je je overtrek strijken :). Katoen satijn kan je, net als normaal katoen, op 3 puntjes strijken. Strijk altijd binnenstebuiten om de print en kleur te beschermen.

Linnen dekbedovertrek was advies

De voorzijde van ons dekbedovertrek Natural Linen is uitgevoerd in 100% uit linnen, de achterzijde is uitgevoerd in heerlijk zacht 100% katoen percale. De linnen voorzijde geeft je slaapkamer een prachtige naturel look. En je word omhuld door heerlijk zacht en soepel percale. Soms heb je niet meer nodig. Linnen is ook een natuurlijke materiaalsoort. Hierdoor ademt het dekbedovertrek en neemt het vocht op, zodat jij heerlijk kan wegdromen. Maar hoe ga je om met dit heerlijke materiaal? Zie hieronder onze tips om linnen zo lang mogelijk mooi te houden:

Wij begrijpen als geen ander dat je niet kan wachten om onder het heerlijke overtrek te kruipen maar toch willen wij je adviseren om het overtrek eerst apart te wassen. Zo neemt het overtrek het vocht beter op.

1. Linnen overtrekken was je op maximaal 40 graden. Of was duurzaam en zet de temperatuur op 30 graden.

2. Gebruik alleen wasmiddel met witversterkers als het dekbedovertrek ook helemaal wit is. Anders kunnen de andere kleuren vervagen.

3. Het linnen overtrek kan je op een lage temperatuur in de droger doen. Maar je kan hem natuurlijk ook op de waslijn uithangen. Maar pas daarbij op met de volle zon, daardoor kan je overtrek licht verkleuren. Dit kun je voorkomen door je overtrek binnenstebuiten op te hangen.

4. Was je beddengoed volgens de wasvoorschriften die te vinden zijn op het waslabel van het overtrek.

5. Mocht je het linnen overtrek willen strijken, zet de strijkbout dan op puntje 1, het laagste puntje. En vergeet niet het overtrek binnenstebuiten te strijken om de print en kleur te beschermen.

Wastips voor je handdoeken

Natuurlijk wil je dat je handdoeken jarenlang mooi blijven, dat ze snel opdrogen en heerlijk zacht aanvoelen. Met deze wastips gaat dat lukken:

      1.  Zuinig met de wasverzachter

Wasverzachter is er in vele heerlijke geuren en de handdoeken voelen zacht aan, maar jammer genoeg wordt het absorberend vermogen van handdoeken er door aangetast. Wij adviseren dan ook om nooit wasverzachter bij je handdoeken te doen. De wasverzachter laat een laagje achter op de katoen waardoor ze niet goed gaan afdrogen. Wil je wel soepele handdoeken? Probeer dan een wasdroogbollen toe te voegen in de droger.

     2.  Luchtig opvouwen

Om handdoeken luchtig en zacht te houden, kun je ze het beste niet te strak opvouwen. Een strakke stapel handdoeken zorgt voor een stijve en stugge handdoeken. Het advies is om ze na het drogen los te schuddenen ze opgerold in de kast te leggen (of luchtig opvouwen). Omdat de stof hierdoor ook beter kan ademen, blijven ze langer fris in de kast.

     3.  Handdoeken apart wassen

Waarschijnlijk doe je dit al, maar je kunt je handdoeken beter apart wassen van kleding.  Je voorkomt dat er stofjes en pluisjes in je fijne was terecht komt en zorgt ervoor dat de stugge spijkerbroeken jouw zachte handdoeken niet beschadigen.

    4.  Minder zeep is beter

Ga voor wat minder wasmiddel dan je gewend bent. Het is niet nodig om schoon te wassen en het scheelt een hoop liters zeep per jaar (en kosten). Daarnaast is het ook beter voor het mileu om te besparen op zeep, dat is win-win. Wist je dat je bij zacht water minder wasmiddel nodig hebt dan bij harder (kalkrijk) water?

    5.  Maak handdoeken zacht in de droger

Het wordt aangeraden om handdoeken te drogen in een droger, dit zorgt voor zachte en soepele handdoeken. Echt milieuvriendelijk is dit niet, maar wel waar. Droog je liever zonder droger? Dan kun je ze buiten drogen op een drooglijn en ze los kloppen na het drogen. Zo worden ze ook weer soepel. Voordeel van buiten drogen is dat je was een heerlijke frisse geur geeft.

Na enkele jaren wordt het tijd voor nieuw handdoeken. Gelukkig kun je de sterke handdoeken van Walra lekker lang gebruiken omdat ze van extra sterk katoen zijn gemaakt. Maar krijg je ze niet meer schoon of zijn ze stug en versleten? Kies dan weer voor nieuwe handdoekken en badlakens, misschien wel eens in een nieuwe kleur? Shop onze handdoeken hier.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*