Walra en REMOkey

Je hebt kennis gemaakt met de gerecycled lijn van Walra Remade, heerlijk zacht badgoed, gemaakt van 70% gerecycled katoen. Door het hergebruik van katoen in het badgoed wordt er veel water, CO₂ uitstoot en energie bespaard. Maar hoeveel bespaar je nu precies en door wie wordt dit gemeten? We leggen het je graag uit!

Onafhankelijke partij REMOkey

De exacte hoeveelheid besparing is berekend door de Nederlandse partij REMOkey. REMOkey berekent wat de besparing van het product is voor het milieu ten opzichte van een nieuw geproduceerd product. Ook controleren zij of het badgoed daadwerkelijk uit gerecycled materiaal bestaat. Handig en inzichtelijk dus!

handdoek, remade cotton handdoek, antraciet, walra  handdoek, remade cotton handdoek, walra

 

De keten in kaart

Om de definitieve besparing te bepalen, houdt REMOkey het gehele productietraject in de gaten. Dit gaat van de gerecyclede vezels, gevolgd door de productie van garens en stoffen en eindigt bij de productiefase van het product. REMOkey berekent de impact per product en de daadwerkelijke besparing op basis van de stofsamenstelling en het percentage gerecycled materiaal. Bij elk product vind je een kaartje met QR-code waarop je alles kan lezen over de samenstelling en de besparingen.

handdoek, remade cotton handdoek, walra, washand  handdoek, remade cotton handdoek, antraciet, walra

 

Scan de QR code

Wanneer je deze QR-code scant kom je op de webpagina terecht die jou precies kan vertellen hoeveel er bespaard is en waar het katoen vandaan komt. De besparing wordt vertaald naar het aantal badkuipen of het aantal dagen stroomverbruik van je telefoon wat je bespaart. Bij een badlaken 70×140 cm wordt er bijvoorbeeld 2.629 liter water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh bespaart ten opzichte van een nieuw geproduceerd badlaken. Dat is te vergelijken met 22 keer een badkuip vullen of 471 keer een telefoon opladen. Je kunt dus met een gerust hart een keertje extra in bad!

handdoek, remade cotton handdoek, groen, walra handdoek, remade cotton handdoek, antraciet,walra

Naast dat er veel wordt bespaard is het badgoed ook nog eens heerlijk zacht en goed absorberend. Dat noemen we bij Walra: Sustainable Softness!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*