Trend Sustainable Future

Trend Sustainable Future

 

De samenleving wordt zich steeds meer bewust van het milieu. Duurzaamheid draait om ‘onze gedeelde toekomst’. Dat wil zeggen dat wij, maar ook de volgende generaties, het verdienen om te genieten van de aarde zoals wij dat nu doen. Sustainable Future is een positieve trend voor de maatschappij van nu, maar ook voor later!

 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen voor Walra

Walra geeft om de volgende generaties en duurzaamheid is ook bij ons een hoge prioriteit. Daarnaast werken wij dagelijks aan doelstellingen voor duurzame ontwikkelingen. Dit doen wij door te focussen op duurzame grondstoffen en productie. Ook gebruiken wij steeds vaker gerecyclede materialen en steeds minder plastic voor onze verpakkingen.

 

Remade Cotton

Bij Walra dragen we graag ons steentje bij. Daarom hebben wij in augustus 2020 een voor 70% gerecyclede badgoedlijn uitgebracht en hier zijn wij erg trots op. Met de productie van deze badgoedlijn wordt enorm veel water, CO2 uitstoot en energie bespaard. Neem als voorbeeld het Remade Cotton badlaken 70×140. Hiermee besparen maar liefst 2.629 liters water, 1.19 CO₂ (KG) en 4.77 kWh, ten opzichte van een niet gerecyclede handdoeken. Dit is te vergelijken met 22 keer een bad vullen of 471 keer je telefoon opladen!

 

     

 

Kleuren handdoeken

Omdat we met deze lijn een bijdrage willen doen aan de gezondheid van de natuur, zijn ook daar de kleuren van het badgoed op gebaseerd. Je ziet hier dus ook geen felle kleuren terug, maar alleen aardse en zachte tinten. Doordat alle kleuren dezelfde vergrijsde kleur hebben, staan ze ook nog eens prachtig bij elkaar.

 

Duurzaam verpakt

Naast dat de producten voor een groot deel gerecycled zijn, hebben we ook aan de verpakkingen gedacht. Zo zijn de labels aan de producten van volledig gerecycled katoen, gebruiken we geen plastic omhulsels en worden er tijdens het transport van onze producten enkel gerecyclede dozen gebruikt. Zo kun jij met een gerust hart je duurzame producten laten versturen!

 

Duurzaam met REMO, BCI en Oeko-tex

Zoals al eerder genoemd bespaar je met de Remade Cotton badgoedlijn ongelofelijk veel liters water, CO2 uitstoot en energie. De hoeveelheid hiervan hebben wij uit laten zoeken door een onafhankelijke partij: REMO. REMO berekent wat de besparing van het product is ten opzichte van een nieuw geproduceerd product. Wil je precies weten hoeveel water, CO2 uitstoot en energie je nou bespaart met jouw product? Dan kan dit door middel van de QR code te scannen.

 

Ook is ons katoen BCI geproduceerd, BCI staat voor Better Cotton Initiative. Als samenwerkingsverband tussen ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties en het bedrijfsleven, stelt Better Cotton Initiative eisen aan milieuvriendelijke productie én waardig werk voor boeren en plantages.

 

Daarnaast zijn alle producten in de Remade Cotton lijn Oeko-tex gecertificeerd. Oeko-tex staat ervoor garant dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten. Oftewel de Remade Cotton lijn is goed voor mens, milieu en aarde!

 

 

     

 

 

Stijn Fransen houdt zich ook al veel bezig met duurzaamheid blijkt uit ons interview. Zo is zij ook enorm fan van de nieuwe Remade Cotton badgoedlijn. Benieuwd wat ze aan duurzaamheid doet en waarom ze zo’n fan is? Je leest het interview in dit blog.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*