De nieuwe trend Art Deco

Art Deco is een trend die een nieuw leven krijgt sinds de jaren 20. Binnen deze stijl zien we veel klassieke elementen van hoge kwaliteit en weelderige stoffen zoals velvet en spiegelende oppervlakken. Ook wordt veel gebruik gemaakt van rijke kleuren als dieppaars en koninklijk blauw waardoor een ruimte een luxueuze uitstraling krijgt. Geef jouw slaapkamer een andere stijl met de Art Deco collectie van Walra.

   

Interieur inspiratie voor je slaapkamer

Bij de stijl Art Deco wordt vooral gebruik gemaakt van strakke vormen in combinatie met zachte stoffen. Geometrische prints en strakke lijnen staan dus zeker weten centraal in deze nieuwe interieurtrend. De kleuren die bij deze trend passen zijn met name rijke kleuren als koninklijk blauw, dieppaars, flessen groen, oker en petrol blauw. De boodschap bij deze stijl is dan ook: durf te spelen met veel kleur. Zo kunnen sterke kleurcontrasten perfect gecombineerd worden met drukke, opvallende accessoires. Wat je ook veel ziet in de stijl Art Deco zijn elegante, rijke bloempatronen. Zowel bloemenprints op de wanden als een groot uitgesproken boeket passen uitstekend in het thema en geven net die extra sparkle aan je interieur.

 

We hebben nu uitgelegd wat de stijl Art Deco inhoudt en hoe je dit toe kan passen in je eigen interieur. Hieronder laten we zien welke dekbedovertrekken uit onze collectie goed aansluiten op het thema Art Deco.

Dekbedovertrek Turned Cones

Het dekbedovertrek Turned Cones is gemaakt van 100% katoen, waarvan 70% gerecycled katoen. Het dekbedovertrek heeft een wit grafisch patroon, waardoor jouw slaapkamer een stoere en speelse uitstraling krijgt. Combineer dit dekbedovertrek met een toffe velvet poef, of een lekker zacht vloerkleed om jouw kamer helemaal in de Art Deco sferen te brengen!

walra, dekbedovertrek, groen, turned cones, bedroom, slaapkamer  walra. dekbedovertrek, off black, turned cones, slaapkamer

Dekbedovertrek Sweet Honeycombs

Het dekbedovertrek Sweet Honeycombs is double face. Dit wil zeggen dat hij aan beide kanten een patroon heeft waardoor er een speelse look in jou slaapkamer ontstaat. De voorzijde van het dekbedovertrek bevat een romantisch tegelmotief. De achterzijde is wat rustiger en bevat verticale strepen. Het overtrek is gemaakt van 100% katoen, waarvan ook weer 70% gerecycled is. Combineer dit dekbedovertrek met een fel gekleurde bijzettafel of een stoer kleed om het nog meer Art Deco te maken!

walra, dekbedovertrek, sweet honeycombs, slaapkamer

Dekbedovertrek Vintage club

Het dekbedovertrek Vintage Club heeft aan de voorzijde een mooie linnen structuur en de achterkant is een effen kleur. De kussenslopen hebben een brede zoom rondom wat voor een luxueuze uitstraling zorgt. De stof van dit dekbedovertrek is 100% katoen, dit wil zeggen dat de stof mega zacht is en er voor zorgt dat vocht opgenomen wordt. Een ideaal stofje voor onder te slapen dus! Het dekbedovertrek is in verschillende kleuren te verkrijgen: groen, blauw en off white, die goed passen bij deze nieuwe interieurtrend.

walra, slaapkamer, dekbedovertrek, vintage club, groen   walra, art deco, slaapkamer, dekbedovertrek, blauw, vintage club

Dekbedovertrek Scottisch Pleasure

Een klassiek ruitmotief is altijd een goed idee! Dit stoere dekbedovertrek is een combinatie tussen het schotse ruitpatroon en de kleurencombinatie petrol, taupe en wit. Dit overtrek is een echte eye-catcher in jouw slaapkamer en voegt veel sfeer toe. Het overtrek is gemaakt van 100% katoen. Dit zorgt ervoor dat het overtrek ademt en vooral heerlijk zacht aanvoelt! Combineer dit overtrek met een gekleurde wand en wat mooie grote potten of vazen voor het optimale Art Deco gevoel.

slaapkamer, scottish pleasure, dekbedovertrek, walra, art deco  walra, dekbedovertrek, scottish pleasure, art deco

 

Dekbedovertrek Vintage Cotton

Het is nu overduidelijk dat er veel kleur wordt gebruikt bij de stijl Art Deco. Wil je de kracht van eenvoud toch behouden? Dan is het Vintage Cotton overtrek zeker iets voor jou! Het overtrek is te verkrijgen in veel verschillende kleuren en in combinatie met een gezellig vloerkleed is het Vintage Cotton dekbedovertrek een echte aanwinst voor jouw slaapkamer!

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*