Tips en weetjes over ons badgoed

Hoe zorg je er nu voor dat je handdoeken zo lang mogelijk mee gaan én van goede kwaliteit blijven? En wat is nu het verschil tussen een hamamdoek en een fouta? In deze blog leggen we het je allemaal uit! We bespreken de leukste tips en weetjes zodat jij helemaal op de hoogte bent over onze collectie badtextiel.


Heerlijk zachte handdoeken

Hoe kan ik mijn handdoeken het beste wassen?

Het is natuurlijk logisch dat je wilt dat je handdoeken zo lang mogelijk mee gaan en mooi zacht blijven, daarbij zijn de handelingen tijdens en na het wassen erg belangrijk. Als eerste is het van belang dat je geen gebruik maakt van wasverzachter of teveel zeep. Zeep zorgt ervoor dat er een laagje achterblijft waardoor de handdoek minder goed water absorbeert. Droog je handdoeken na het wassen in de droger, hierdoor worden de handdoeken heerlijk zacht. Tenslotte is het een goede tip om de handdoeken na het drogen op te rollen in plaats van op te vouwen, zo kan de stof beter ademen en blijven ze langer fris ruiken. Daarnaast ziet het er ook nog eens een stuk chiquer uit!

De perfecte kleurencombinaties bij handdoeken

Bij Walra heb je een ruime keuze als het gaat om handdoeken, maar welke kleuren kun je het beste met elkaar combineren? Kijk goed naar de stijl van je badkamer, heb je meer een rustige uitstraling of is deze erg uitgesproken? Bij een rustige badkamer kun je er met de kleuren van de handdoeken voor zorgen dat dit gecompenseerd wordt en bij een uitsprekende stijl geldt dit natuurlijk andersom. Bij het combineren van verschillende kleuren handdoeken is het mooi als je een lichte kleur (zoals wit of kiezel) combineert een uitsprekende of donkere kleur (zoals navy, antraciet of blauw), hierdoor is het contrast goed te zien. En hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om alle handdoeken in één kleur te nemen, maakt het een badkamer juist heel stijlvol door een mooie mix aan kleuren te nemen.

Een andere aanrader is om een bepaalde kleur te combineren met donkere en lichte tinten die goed op elkaar uitsluiten, hier zou je ook wit aan kunnen toevoegen voor een extra frisse uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan de combinatie van zand of wit met roze, zoals op onderstaande afbeeldingen. Dit zorgt voor een prachtig geheel!

Soft Cotton en Remade Cotton

Walra heeft twee verschillende lijnen badgoed, namelijk Soft Cotton en Remade Cotton. De handdoeken van beide lijnen zijn heerlijk dik en zacht. Het grootste verschil is dat de Remade Cotton lijn gemaakt is van 70% gerecycled materiaal. De prijzen van deze lijnen zijn hetzelfde, duurzaam hoeft namelijk niet duurder te zijn ;). Bij de Soft Cotton en de Remade Cotton lijn kun je kiezen uit verschillende items: washandjes, gastendoekjes, baddoeken en badlakens. Bij de Soft Cotton lijn in de kleuren: antraciet, navy, petrol, taupe, wit, kiezel, blauw en roze. En bij de Remade Cotton lijn zijn dit antraciet, taupe, zand, blauw, roze en groen. Welke past bij jou?

   

Hamamdoeken en fouta’s

Wat is het verschil tussen hamamdoeken en fouta’s?

Vaak worden de termen hamamdoeken en fouta’s door elkaar gebruikt, maar er zitten wel degelijk verschil in deze doeken. Een hamamdoek is namelijk een stukje dikker dan een fouta en het materiaal van een hamamdoek lijkt meer op badstof. Een fouta is wat dunner en lichter, dit is eenvoudig te voelen aan het materiaal. In de Walra collectie vind je hamamdoeken en twee verschillende fouta’s Sunny Stripes en Sunshade Happiness. Beide in allerlei verschillende kleuren!

Wanneer gebruik je een hamamdoek of fouta?

Een fouta en hamamdoek hebben ondanks de kleine verschillen wel dezelfde functies. Ze zijn namelijk ideaal om te gebruiken als stranddoek om heerlijk op te zonnen en relaxen. Daarnaast kun je ze ook om je lichaam binden als een zomers fashion-item (omslagdoek). Ook kun je er jezelf door de heerlijk zachte badstof superfijn mee afdrogen. Beide doeken zijn super licht, waardoor ze ideaal zijn om in je koffer of strandtas mee te nemen naar een dagje sauna of naar het strand. Het voornaamste verschil zit in de zwaarte van het doek. De fouta is licht en luchtig en de hamandoek ik groot, wat zwaarder en heeft een badstof-binnezijde.

Tip: Een hamamdoek geeft een heerlijk ogend mediterraanse tint aan je badkamer. Kijk eens voor deze superleuke gastendoekjes of gebruik de hamamdoek in je badkamer naast je gewone handdoeken. Werkt ook goed als je van de Ibiza-stijl houdt!

Hoe was je een hamamdoek of fouta?

Heb je net een nieuwe hamamdoek of fouta? Dan is het voor de eerste keer wassen belangrijk om deze minimaal twaalf uur in koud water te weken. Hierdoor kunnen de vezels later beter het vocht absorberen en voorkom je dat de doek niet overdreven veel gaat krimpen in de was. Je kunt hierbij ook azijn toevoegen als de doek felle kleuren heeft (dit voorkomt dat de kleur vager wordt). Daarnaast is het handig om de kwastjes van de doek van tevoren stevig aan te trekken, zo voorkom je dat deze tijdens de eerste keer wassen los kunnen raken. Het strijken van een hamamdoek of fouta wordt afgeraden, hierdoor kan de vochtopname verminderd worden en kun je je er minder goed mee afdrogen. De temperatuur kan verschillen per hamamdoek of fouta, de precieze bijbehorende temperaturen zijn te vinden op het waslabel aan het product.

Haal jouw favoriet uit de bovenstaande items nu in huis met de 3+1 gratis actie!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.