Keuzestress! Zo kies jij de juiste handdoek

Handdoeken zijn er tegenwoordig in alle soorten, maten en materialen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een handdoek, strandlaken en badlaken? En hoe onderscheid je een hamamdoek van een fouta? Wij snappen heel goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij alle soorten, van klein naar groot, voor jou op een rijtje gezet.

De handdoek

De handdoek is de ‘standaard’ die je vrijwel in iedere badkamer terugvindt. Walra’s handdoeken zijn 50×100 cm van formaat en door de soft touch is afdrogen met deze handdoek comfortabeler dan ooit. Het voordeel van dit formaat handdoek is dat ze redelijk plat opgevouwen kunnen worden in je badkamerkastjes. Daarnaast nemen ze ook niet veel ruimte in wanneer je ze wilt wassen. Hierdoor zit je wasmachine niet direct bomvol en kunnen meerdere items gewassen worden.

Zware kwaliteit handdoeken, walra, soft cotton popcorn

Het badlaken

Na de handdoek komt, qua grootte, het badlaken. Een badlaken is met zijn 70 x 140 cm groter dan een handdoek, maar kleiner dan een strandlaken. Het fijne van dit formaat is dat het badlaken volledig om het lichaam geslagen kan worden, ideaal als je jouw badjas even niet binnen handbereik hebt. De wasinstructies zijn zowel voor een badlaken als voor een handdoek hetzelfde: ze mogen gewassen worden op 60 graden, en het drogen in een wasdroger is toegestaan.

Walra handdoeken, soft cotton badkamer

Het strandlaken

Het strandlaken is de grootste handdoek in dit rijtje. Walra’s strandlakens hebben een afmeting van 100×180 cm en zijn hierdoor ideaal voor op het strand of aan het zwembad. Een groot strandlaken waar je heerlijk op kunt liggen, maar je jezelf ook mee kunt afdrogen na een verfrissende duik. Of je nu voor blauw, mint of taupe gaat, een strandlaken van heerlijk zacht badstof is iets dat absoluut op het inpaklijstje voor je vakantie moet staan.

walra, handdoek, strandlaken antraciet strand, walra, strandlaken, groen

De hamamdoek

De hamamdoek is al honderden jaren oud en werd vroeger voornamelijk gebruikt in Turkse badhuizen. Vaak zijn ze gemaakt van katoen, maar ook materialen zoals linnen, bamboe of zijde worden wel eens gebruikt. Het formaat (100×180 cm) van de hamamdoek staat gelijk aan dat van een strandlaken, maar qua gewicht is deze stukken lichter. Het sneldrogende vermogen en de mogelijkheid om de doek compact op te vouwen maakt dit product erg praktisch om mee te nemen op reis.

Walra, handdoek, strand, soft cotton terra

De fouta

Een fouta is bijna hetzelfde als een hamamdoek, maar het verschil zit ‘m in de binnenvoering. Bij de hamamdoek is deze namelijk van badstof gemaakt, bij een fouta is dit niet het geval. Ondanks dat een fouta en lager absorberend vermogen heeft, zijn er tal van andere mogelijkheden waarvoor je ‘m kunt gebruiken. Sla hem bijvoorbeeld om je lichaam in de sauna, leg ‘m over je strandstoel of gebruik hem als dekentje in het vliegtuig. De fouta kan net als een hamamdoek klein opgevouwen worden, hierdoor neemt hij weinig ruimte in je tas of handbagage in.

handdoek, walra, strand, sunny stripes jade

Wil je nu meer weten over de verschillen tussen een hamamdoek en een fouta? Lees dan deze blog.

Hopelijk heeft deze blog wat duidelijkheid gecreëerd en weet jij nu naar welke soort handdoek jij in de toekomst moet zoeken! Benieuwd hoe jij jouw handdoeken zo lang mogelijk mooi en zacht houdt? Kijk dan gauw hier.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*