Recept: zelfgemaakte gluhwein

Recept zelfgemaakte gluhwein

Zin in een winterse borrel of nog op zoek naar een heerlijk drankje voor oud en nieuw? Een warme pan glühwein is dan ideaal met dit koude weer! Daarnaast is glühwein heel gemakkelijk en snel te maken.

 

De basis van glühwein is rode wijn. Om die heerlijke zoete, kruidige smaak te krijgen voeg je nog enkele ingrediënten toe zoals sinaasappel, kaneel en anijs. Glühwein kun je ook kant-en-klaar kopen en opwarmen, maar het is natuurlijk een stuk leuker en lekkerder om het zelf te maken.

 

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 liter rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker (of meer of minder, afhankelijk van wat je lekker vindt)
  • 2 steranijs
  • Halve citroen

 

Bereiding

  1. Giet de wijn in een pannetje en zet deze op een laag vuur. Zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol
  2. Voeg de kruidnagels, steranijs en kaneel toe
  3. Snijd de citroen en sinaasappel in partjes en voeg toe (hoe meer citroen, hoe zuurder. Hoe meer sinaasappel, hoe zoeter)
  4. Voeg eventueel suiker toe naar smaak. Dit maakt de glühwein nog iets zoeter.
  5. Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Minimaal een kwartier, maar langer is nog beter

 

Het is belangrijk dat de glühwein niet aan de kook raakt. Is je glühwein goed op smaak gekomen en naar wens? Serveren in je nieuwe Walra mok en genieten maar!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*