Recept – Paashazen-broodjes

Zondag is het Pasen! En ook de traditionele Paasbrunch staat dit jaar weer op de planning. Natuurlijk kun je bij de bakker, slager en in de supermarkt alle producten kant-en-klaar halen, maar de Paasbrunch wordt net iets leuker als je ook een eigen creatie op tafel neer kan zetten. Althans, dat vinden wij!

WALRA_TW_SET_WHITE_SF_9WALRA_TW_SET_WHITE_SF

Vandaar dat wij met jullie een recept willen delen voor simpele paasbroodjes die je snel kunt maken.

kaneel-haasje

Wat heb je precies nodig?

  • 1 blik croissantdeeg (afhankelijk van hoe groot je ze willen hebben, kies je voor de normale variant of de ‘large’ variant).
  • 1 ei
  • 75 gram donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels zachte boter
  • Oven op 200 graden Celsius

Wanneer je dit allemaal in huis hebt, is het nog maar een kleine stap tot een leuk eindresultaat. Als eerste is het belangrijk dat je de oven voorverwarmt. Daarna begint het echte werk: meng suiker met kaneel in een schaaltje. Wanneer je dit hebt gedaan, rol je het croissantdeeg uit en strijk je de naden dicht, zodat er 1 grote lap deeg overblijft. Deze lap bestrijk je met boter en vervolgens strooi je de kaneelsuiker hierop. Snij van deze lap 8 lange repen en zorg ervoor dat alle repen ongeveer even dik zijn voor het mooiste resultaat. Snijd de repen op 2/3e door. Rol nu het langste stuk op tot een rondje en leg deze alvast op de bakplaat (waarop ook bakpapier ligt). De overgebleven stukken, halveer je in 2. Dit worden namelijk de oortjes. Vorm de stukjes tot de oren van een haas en plak ze vast aan het rondje. Druk de oortjes vervolgens een beetje plat, zodat ze niet omvallen tijdens het bakken. Een van de laatste stappen is het loskloppen van het ei om de haasjes er mee te kunnen bestrijken. Bak ze 15 minuten in de oven voor een mooi bruin resultaat. Als allerlaatste is het tijd geworden om te smullen!

 

WALRA_TW_SET_WHITE_SF_7

 

Deze heerlijke paashaasjes zullen extra goed tot zijn recht komen op stijlvol servies. Benieuwd naar het Walra-servies? Bekijk hier volledige het volledige assortiment Walra servies.

Alvast fijne Paasdagen!

p.s. Wij zijn heel benieuwd naar jullie creatieve Paashazen-broodjes. Delen jullie het eindresultaat op Instagram met #walra?

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*