Recept mug cake

Recept mug cake

Snel, makkelijk en ook nog eens heel leuk om te serveren in je nieuwe Walra mok, een mug cake! Oftewel een cake in een mok. Overgewaaid uit Amerika en wij begrijpen wel waarom. Je kunt enorm veel varianten maken en het is erg gemakkelijk. Wij geven je graag de chocolade variant, lekker en het contrast met de mok is erg leuk.

 

Ingrediënten voor 1 mok

  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 3 el suiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 3 el melk
  • 3 el (zonnebloem)olie

 

De eetlepels met droge ingrediënten hoeven niet glad afgestreken te worden, maar een grote berg op je lepel is natuurlijk ook niet nodig. Zolang het maar in verhouding is!

 

 

Bereiding

Voeg alle ingrediënten samen in je mok en meng ze goed door elkaar. Je kunt bijvoorbeeld een vork gebruiken zodat je het goed door elkaar kunt kloppen. Zorg dat je de bodem ook goed meeneemt. Je krijgt dan een smeuïg en glad geheel.

 

Zet de mok in de magnetron en bak de mug cake in 2 minuten op vol vermogen (800 Watt). Als je een hoger of lager wattage hebt kan de hoeveelheid tijd verschillen. Je kunt dan door een prikkertje in de cake te prikken kijken of hij gaar is. Komt de prikker er droog en schoon uit dan is hij goed!

 

Serveertip: serveren op een bordje met 2 bolletjes vanille ijs en wat cacaopoeder. Ook leuk voor het kerstdiner!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*