Pillow Talk – interior junkie Elisah

Pillow Talk met interior junkie Elisah

 

Elisah jacobs is een fulltime woonblogger en eigenaar van interiorjunkie.com. Een blog waar je wooninspiratie in de breedste zin van het woord vindt. Je vindt er vanalles: van stylingtips, diy’s en de leukste woonspots tot aan binnenkijken in inspirerende huizen en een kijkje in haar eigen Haarlemse droomhuis. Sinds 3 jaar heeft Elisah ook een eigen Youtube kanaal waar ze een kijkje geeft achter de schermen van interior junkie, binnenkijkers bij anderen thuis en de verbouwing en inrichting van haar eigen huis laat zien.

In haar huis in Haarlem woont Elisah samen met haar man en zoontje, en voor haar woonblog is ze regelmatig te vinden in haar kantoor in Amsterdam. ‘De grote stad verlaten is nooit helemaal de bedoeling geweest. Het geeft een fijn gevoel wetende dat ik altijd weer terug kan naar de mooiste stad van Nederland’. Voor Elisah is naast haar werk ook reizen belangrijk. Van citytrips tot aan verre, zonnige reizen en af en toe een verblijf in de sneeuw. Zolang de accommodatie maar ‘Interior Junkie proof’ is, vindt ze alles goed. ‘Zelf woon ik vlak bij zee, dus als het mooi weer is, pak ik de fiets om door de duinen te crossen, maar wandelen doe ik ook regelmatig om echt even te kunnen ontspannen’. Natuurlijk is ze ook altijd bezig met haar eigen huis, het op de hoogte blijven van alle laatste styling trends en heeft Elisah ook nog eens ontdekt dat tuinieren de ultieme manier is om helemaal zen te worden.

Interioir Junkie

‘Ik ben fulltime blogger, dat betekent dat ik kan leven van mijn blog. Bloggen is echt een nieuw beroep, de eerste generatie is daar nu mee bezig. Veel mensen denken dat ik dit nog steeds als hobby doe en daardoor krijg ik ook regelmatig de vraag of ik er nou echt van kan leven… Ja dus!’ Door samen te werken met merken komt Elisah met Interior Junkie aan haar inkomsten. Dat kan van alles zijn: van video’s maken in samenwerking met een beddenmerk, tuininspiratie uit mijn eigen tuin met een bouwmarkt tot aan een nieuwe woonwinkel uitlichten. ‘Het leuke is dat ik werk met de leukste merken en dat zij met mij willen werken’. Het voordeel voor Elisah is dat geen een dag hetzelfde is. De ene dag reist ze het land door, de andere dag zit vol meetings op kantoor en als klap op de vuurpijl wordt ze ook nog regelmatig uitgenodigd voor internationale events. ‘Hop het vliegtuig in omdat een merk mij dan invliegt, zo leuk!’

Bloggen betekent zelf ondernemen. De uitdaging van haar baan ziet Elisah daarom ook in 2 dingen: enerzijds iedere maand weer een vaste omzet halen, anderzijds in het blijven vernieuwen. ‘Qua inkomsten is het altijd onzeker wat er binnenkomt en daarom heb ik een uitdaging voor mezelf gesteld om iedere maand een bepaalde omzet te halen. Heb ik dat nog niet gehaald, dan moet ik gewoon wat harder werken, dat houdt me scherp’. Het vernieuwen komt terug op verschillende manieren. Video is iets wat de laatste drie jaar eigenlijk pas een rol is gaan spelen en voorheen dacht ze nooit iets met Youtube te gaan doen. De markt verandert steeds en het is een uitdaging om daarop in te blijven spelen. ‘Steeds jezelf blijven uitdagen is echt een aanrader, dat zorgt weer voor nieuwe avonturen’.

De woonstijl van elisah

De woonstijl van Elisah is alles behalve standaard. Alle muren in huis hebben een kleurtje of een kek behangetje. In het toilet tref je bijvoorbeeld flamingobehang, in de inloopkast gouden bananenboom behang en de hal is donkergrijs met een wallpaper van bloemen. ‘Ik hou ervan om net even dat ene uit te zoeken waar veel mensen alleen maar van denken “dat je dat durft!”.’ De stijl van Elisah is kleurrijk en romantisch door het vele gebruik van bloemen, bloemenprints en de kleur roze, Modern omdat ze een voorliefde heeft voor design. En dat allemaal met een rauw randje, omdat ze ook nog houdt van vintage en industrieel design.

Favoriete Walra dekbedovertrek

‘Ik vind de ‘Cloudy Days’ echt heel erg mooi. Het lijkt net op ecoline, iets wat ik vroeger graag als kind deed. Het geheel ziet er erg dromerig uit, het ideale dekbedovertrek voor in de slaapkamer vind ik.’

Het ultieme Walra momentje

Na een lange werkdag is niets fijner dan op bed ploffen met een tijdschrift en een kop thee. Of gewoon liggen en een muziekje aan. De slaapkamer zit aan de achterkant van het pand en is heerlijk rustig. Het is echt de ruimte in huis waar Elisah tot rust kan komen. In de zomer worden de deuren naar het balkon altijd geopend, het geluid van de vogels op de achtergrond zorgt voor een relaxte sfeer. ‘De slaapkamer was trouwens de eerste ruimte die af was, toen wij begonnen met verbouwen (zo’n 3 maanden lang). Het hele huis was een zooi, maar deze ruimte niet. Dit was echt mijn zee van rust…’

Waar kunnen onze lezers jou terugvinden?

‘Op alle social media kanalen! Op Instagram ben ik het meest actief en op YouTube post ik 1 a 2 keer per week een nieuwe video. En natuurlijk op mijn blog: daar vind je dagelijks 3 nieuwe posts: www.interiorjunkie.com .’

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*