Onze top 5 lekkerste paasbrunch-gerechten!

 

De paasdagen staan voor de deur, en dat betekent genieten van een heerlijk zelfgemaakt paasontbijt of van een gezellige paasbrunch. Maar wanneer houd je iedereen tevreden aan de paastafel? Want wat de een lekker vindt, hoeft natuurlijk niet voor de ander te gelden. Maar toch wil je dat iedereen aan tafel kan genieten van de lekkerste paasgerechten. Om wat inspiratie op te doen willen wij graag onze vijf favoriete gerechten voor de paasbrunch met je delen. Get inspired en hopelijk helpen we je een beetje op weg om er ondanks de coronaperiode toch onvergetelijke paasdagen van te maken!


1. Pizzacrackers

Benodigdheden, 12 stuks

  • 12 Knäckebröd crackers
  • 210 ml pizzasaus
  • 180 gr cherrytomaten
  • 150 gr mini mozzarella-bolletjes
  • 50 gr pestospread
  • 10 gr verse basilicum


Bereidingswijze

Verwarm voordat je begint aan de bereiding van dit recept de oven voor op 200 °C. Leg de crackers op een rijtje en zorg ervoor dat je de bovenkant besmeert met voldoende pizzasaus. Snijd daarna de tomaatjes in 4 ongeveer gelijke stukjes en verdeel deze over de crackers. Snijd daarna de mozzarella-blokjes door de helft en verdeel ook deze over de crackers. Zet vervolgens de pizzacrackers in de oven voor 7 minuten. Na 7 minuten haal je de crackers uit de oven en verspreid als finishing touch de pestospread en de basilicum over de crackers. Eet smakelijk!

 

 

2. Courgettesoep met zalm

Benodigdheden, 4 personen 

  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 groentebouillontabletten
  • Slagroom 100 ml
  • Water 1 liter
  • Olijfolie
  • Gerookte zalmsnippers 200 gram


Bereidingswijze
Doe een scheutje olijfolie in een soeppan en verhit deze. Bak daarna de uitjes tot dat ze een glazige uitstraling krijgen, meestal duurt dit een paar minuten. Snijd de knoflook in kleine stukjes, voeg deze toe en verwarm ze 2 minuten op een lage temperatuur. Snijdt ondertussen de courgette in kleine stukjes en doe deze ook in de pan en bak alles samen nog een paar minuten. Doe tenslotte 1 liter water in een maatbeker en giet deze in de pan samen met de bouillonblokjes en laat deze 5 minuten koken. Pak een staafmixer uit de keuken en pureer de soep. Roer daarna de slagroom erdoor en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel daarna de zalmsnippers en klaar is Kees!

 

3. American pancakes met fruit en noten

Benodigdheden, 4 personen

  • 150 ml halfvolle melk of karnemelk
  • 125 gram bloem
  • 3 eieren (ongekookt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • Boter
  • Bananen/aardbeien/frambozen/bessen
  • Walnoten

 

Bereidingswijze
Breek de eieren en doe de dooiers in de beslagkom en het eiwit in een aparte kom. Door het eiwit apart stijf te kloppen met een snufje zout, worden de pancakes lekker luchtig! Voeg daarna bij de beslagkom met de dooiers melk, bloem en bakpoeder toe en meng alles samen tot een stevig beslag. Nu kan het geklopte eiwit geleidelijk door het beslag worden gegoten. Doe een beetje boter in een verhitte pan en giet hier steeds kleine beetjes beslag in. Tip: American pancakes zijn kleiner en dikker dan ‘normale’ pannenkoeken, zorg er daarom voor dat er genoeg beslag gebruik wordt per pannenkoek. Bak beide kanten mooi goudbruin en serveer de pancakes met het gewenste soort fruit en/of besprenkel ze met walnoten. Voeg eventueel nog stroop en/of poedersuiker toe en aanvallen maar!

 

 

4. Pasteitjes met huisgemaakte garnalenragout 

Benodigdheden, 4 personen

  • 4 pasteitjes (in paashaasvorm)
  • 1 bouillonblokje
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 citroen
  • 3 sjalotten
  • 50 gram gezouten boter
  • 40 gram bloem
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 10 gram dille
  • 10 gram bieslook
  • 100 gram gerookte zalm

 

Bereidingswijze
Begin met het aan de kook brengen van 500 ml water en voeg het groentebouillonblokje toe. Snipper de sjalotten en bak deze samen met boter op een laag vuurtje. Voeg hierna de bloem toe en wacht totdat deze een kleurtje begint te krijgen. Voeg bouillon toe totdat deze helemaal opgelost is en voeg daarna de Hollandse garnalen, dille en bieslook toe. Pers wat citroensap uit de citroen (ongeveer de helft), voeg deze aan toe samen met de crème fraîche voor een extra frisse bite. Verdeel nu de ragout gelijk over de pasteitjes en leg een klein plakje gerookte zalm op de pasteitjes om dit paasgerecht helemaal af te maken! (De bereiding de pasteitjes is te vinden op de verpakking)

 

 

5. Salade met cottage cheese, ei, avocado en sla

Benodigdheden, 2 personen

  • 40 gram jonge bladsla met rucola
  • 1 avocado
  • 2 gekookte eieren
  • 200 gram cottage cheese
  • Sladressing naar keuze (Yoghurt, Caesar, Vinaigrette, Honing-mosterd, Sriracha)


Bereidingswijze

Zorg dat de eieren hardgekookt zijn voordat je begint met het maken van dit recept. Als eerste pel je de eieren en snijd je ze doormidden of in plakjes, net wat jij het lekkerst vindt. Snijd vervolgens de avocado doormidden, schep het vruchtvlees eruit en snijd ze in dunne reepjes. Doe de bladsla met rucola in een grote kom en verspreid zowel de avocado-reepjes als de cottage cheese in een gelijke verdeling over de sla. Leg vervolgens de gesneden eieren op de salade en besprenkel als finishing touch de salade met de gewenste sladressing (caesar dressing is hiervoor een echte aanrader).

 

 

Fijne Paasdagen!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang €5,- korting. Laat je inspireren door onze story’s, nieuwe collecties, trends en winacties!