Welk materiaal hoeslaken is het meeste geschikt voor jou?

Het is algemeen bekend dat een goede nachtrust essentieel is voor een productieve dag. Hierbij is een goede basis uiteraard belangrijk. Walra heeft hiervoor een aantal hoeslakens die ervoor zorgen dat jij alles uit jou nachtrust haalt!

Verschillende materialen hoeslakens

Bij Walra hebben we verschillende soorten hoeslakens in de collectie. Ben je benieuwd naar de verschillen? Of wil je weten welke het beste bij jou past? Lees dan snel verder, we leggen je de verschillen graag uit!

Crispy Cotton hoeslaken

Walra hoeslakens Crispy Cotton zijn gemaakt van een zeer fijn geweven kwaliteit katoen. Hierdoor voelt het hoeslaken glad aan. Ten opzichte van andere hoeslakens heeft het Crispy Cotton een verkoelende werking en kreukt het iets meer dan bijvoorbeeld het Jersey Stretch hoeslaken. Dit hoeslaken is verkrijgbaar in de kleuren antraciet, wit, grijs en zand, en is makkelijk in gebruik doordat hij is voorzien van een elastiek rondom. Dit hoeslaken is te verkrijgen in diverse afmetingen en is geschikt voor een matrashoogte tot 30 cm. De Crispy Cotton is ook beschikbaar voor topmatrassen. Was instructies: het hoeslaken is te wassen op 60 graden en is geschikt voor te drogen in de wasdroger.

In het kort

 • 100% katoen
 • Luchtdoorlatend en verkoelend
 • Kreukt lichtjes in vergelijking met Jersey Stretch hoeslaken
 • Beschikbaar voor matrassen tot 30 cm, split top- en topmatrassen
 • Wassen op 60°C, drogen in de wasdroger toegestaan

Jersey Stretch hoeslaken

Walra Jersey Stretch hoeslakens zijn gemaakt van 100% gekamde katoen. Deze stof voelt daarom wat zachter en warmer aan dan het Crispy Cotton hoeslaken. Het Jersey Stretch hoeslaken is van een gebreide stof, en zal minder kreuken dan andere hoeslakens. Dit komt ook omdat het hoeslaken licht elastisch is. Het gekamde garen zorgt ervoor dat het hoeslaken minder pilt. De hoeslakens hebben een elastische rand rondom en zijn geschikt voor een matrashoogte tot 30 cm. Het Jersey Stretch hoeslaken is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ook zijn ze te bestellen in verschillende afmetingen en zijn ze beschikbaar voor top en split-topmatrassen.

In het kort

 • 100% gekamde katoen
 • 160 g/m²
 • Warm en zacht
 • Kreukt minder en is licht elastisch
 • Beschikbaar voor matrassen tot 30 cm, split top- en topmatrassen
 • Wassen op 60°C, drogen in de wasdroger toegestaan

Molton Cotton Cover hoeslaken

Bescherm je matras tegen vocht en vuil met het Molton Cotton Cover hoeslaken. Het hoeslaken is van 100% katoen en heeft een absorberende werking. Hierdoor wordt jouw matras optimaal beschermd tegen vocht en vuil en zorg je ervoor dat jouw matras lang mee gaat. Je gebruikt de molton onder je hoeslaken voor bescherming. Naast dat deze Molton erg praktisch is, is hij ook nog eens heerlijk zacht. Dit komt doordat deze is opgeruwd. Het molton Cotton hoeslaken is ook verkrijgbaar voor topmatrassen en als kussenslopen, en heeft een uitstekende fit voor matrassen tot 30 cm.

In het kort

 • 100% gekamde katoen
 • 200 g/m²
 • Warm en zacht door deze is opgeruwd
 • Beschermt je matras tegen vocht en vuil
 • Ook beschikbaar voor topmatrassen
 • Beschikbaar voor matrassen tot 30 cm en topmatrassen
 • Wassen op 60°C, drogen in de wasdroger toegestaan

walra, hoeslaken, dekbedovertrek, slaapkamer, wit, molton cotton cover, grijs, witwalra, hoeslaken, dekbedovertrek, slaapkamer, wit, molton cotton cover

Maten en kleuren hoeslakens

In de hoeslaken collectie hebben we verschillende maten en kleuren beschikbaar. De Crispy Cotton en Jersey Stretch zijn er in de kleuren wit, zand, antraciet en grijs. De Molton Cotton en de (split)toppers zijn enkel beschikbaar in wit. Naast de hoeslakens kun je jouw set compleet maken met bijpassende kussenslopen. Ook deze zijn beschikbaar in de kleuren wit, zand, antraciet en grijs. Wil je jouw kussen ook beschermen tegen vocht en vuil? Dan kun je de Molton Cotton Cover kussensloop gebruiken.

De hoeslakens zijn er in verschillende maten, we hebben er dus altijd eentje die past! De meest voorkomende maat is het hoeslaken 180×200 cm, deze zijn geschikt voor 2-persoons bedden. Naast hoeslakens 180×200 cm hebben we ook hoeslakens voor 1-persoons bedden van 80 of 90 cm breed. Heb je een twijfelaar of een kleiner bed dan 180×200 cm, ook dan hebben we geschikte hoeslakens van 160 of 140 cm breed.

Kortom, genoeg keuze om jouw nachtrust nóg beter te maken! Shop nu snel jouw favoriete hoeslakens.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*