Kleur in je slaapkamer?

Een nieuwe kleur dekbedovertrek: houd hier rekening mee

Geef jij je slaapkamer binnenkort een make-over? Dat doe je gemakkelijk met een nieuwe kleur dekbedovertrek. Belangrijk: houd rekening met de invloed van kleur op slapen!

Hoe een gekleurd dekbedovertrek van invloed is

Rustig wordt je van kalme en lichte kleuren in je dekbedovertrek, omdat deze je bloeddruk en hartslag verlagen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die kalme kleuren in hun slaapkamer en dekbedovertrek hebben gemiddeld het langst en best slapen!

Onderzoek de invloed van kleur in jouw dekbedovertrek

Onder 2.000 huishoudens is er onderzoek gedaan naar de invloed van kleur op de kwaliteit van nachtrust. Hieruit blijkt dat slaapkamers geschilderd of behangen in kalme kleuren, zoals blauw, wit, groen en geel, het beste scoren. De allerbeste kleur voor de slaapkwaliteit is blauw. Mensen die slapen in een blauwe slaapkamer of dekbedovertrek slapen gemiddeld bijna 8 uur en worden het meest gelukkig en positief wakker onder hun dekbedovertrek! Mensen met een groene of gele slaapkamer of dekbedovertrek slapen gemiddeld 7 uur en 40 minuten.

Dekbedovertrek blauw

 

walra-dekbedovertrek-portland-jade-groen

Een donker dekbedovertrek

Donkere kleuren als zwart, bruin en grijs zijn te somber. De aller slechtst scorende kleur is paars. Mensen met een paarse slaapkamer of dekbedovertrek slapen gemiddeld minder dan 6 uur! Dit scheelt dus maar liefst 2 uur met mensen met een blauw dekbedovertrek! De oorzaak ligt hem waarschijnlijk in het feit dat de kleur paars een stimulerende werking heeft. Zeker na een drukke dag kan je hierdoor moeilijker in slaap vallen. Daarnaast veroorzaakt deze kleur levendigere dromen en soms zelfs nachtmerries waardoor je wat slechter slaapt in jouw slaapkamer.

Houd de kleur rustig

Ons motto is dus: houd het rustig. Je kunt best een donkere kleur dekbedovertrek combineren met een witte wand. Zo creëer je toch een fijne basic slaapomgeving met een simpele aanpassing. Succes!

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.