Kijkje achter de schermen bij Walra fotoshoot!

De nieuwe najaarscollectie van Walra ligt vanaf september in de winkels en online! Prachtig verpakt en met fijne sfeerbeelden die je inspiratie bieden om jouw huis ook onder te dompelen in het Walra gevoel. Heb je er wel eens over nagedacht hoe die foto’s tot stand komen? In deze blog krijg je een kijkje achter de schermen van een Walra fotoshoot.

De voorbereiding

Voor grote shoots als deze wordt eerst een strakke planning gemaakt met een uitgebreide briefing voor de fotografe. Daarna gaat Walra styliste Marieke Kos met de vaste fotografe Simone de Geus op zoek naar de perfecte locatie. Hebben ze die eenmaal gevonden, dan kan het echte werk beginnen! Shoppen voor bijpassende styling-items als vaasjes, spiegels en uiteraard fraaie bloemen en planten en bepalen welk meubilair er mee gaat naar de locatie. ‘s Ochtends heel vroeg, voor iedereen wakker is in huis vertrekt Marieke met haar collega Christy Melsbach (Marketing & Communicatie bij Walra) dan samen in een tot de nok toe gevulde bus naar de fotografielocatie. De shoot kan beginnen! Er wordt altijd zo vroeg mogelijk gestart om optimaal gebruik te kunnen maken van het licht en de fantastiche locatie.

IMG_8031_bewerkt_LR

De fotoshoot

Eenmaal op de prachtige locatie (dit maal vergaderlocatie The Hilltop in Barghem) aangekomen is het meteen aanpoten geblazen. Alles uitpakken en direct klaarleggen voor de eerste foto. Nog snel een lekkere espresso van de vriendelijke eigenaresse van het landhuis en dan achter de strijkplank. Het eerste dekbedovertrek is altijd het moeilijkst. Een rustige, witte slaapkamer wordt flink omgebouwd tot een heerlijke slaapkamer in herfstsfeer. En dat terwijl het hoogzomer is en de zon al heerlijk schijnt. Tussen het fotograferen door worden de beelden kritisch bekeken. Zijn ze scherp genoeg? Hoe valt het licht? Past het vaasje wel bij het geheel? Is het kussentje achterin goed zichtbaar?

700729-Elin-gekleed_LR

 

Vervolgens worden er foto’s gemaakt in de andere kamers. Soms moet daarvoor de boel compleet worden verbouwd. Wat je niet ziet, is dat een slaapkamer eigenlijk helemaal geen slaapkamer hoeft te zijn. Zo gooien we regelmatig de woonkamer dusdanig om dat het een intieme slaapkamer is. Bijvoorbeeld omdat het licht beneden mooier is of omdat er gewoon meer ruimte is.

IMG_8046_bewerkt_LR

Ook van de ruimte buiten wordt gretig gebruik gemaakt. Een hangstoel wordt opgehangen in eeuwenoude notenboom met kussens en plaids en er wordt een heerlijk buitengevoel gecreëerd met onze hammamdoeken en een hangmat. De shoot duurt 2 dagen, maar omdat vandaag de beste weer condities zijn, besluit de crew om alles buiten achter elkaar door te schieten.

IMG_8084_bewerkt_LR

Fotograferen buiten is bijzonder lastig, want een windvlaag kan een perfect opgebouwde set compleet vernielen. Daarom worden alle opnames weer bijzonder kritisch bekeken en gecheckt op verdwaalde blaadjes, vliegjes en zonnestralen die toch ineens tussen de wolkjes te voorschijn komen. De eerste dag eindigt dan ook pas als de zon onder gaat en ook het beeld bij het haardvuur buiten goed overkomt. Nog snel even eten maken samen, heerlijk genieten van een wijntje en dan moe maar voldaan het bed in. Want, ook al was het een bijzonder geslaagde dag, morgen moeten er nog drie dekbedovertrekken en een volledige gedekte tafel (in feeststemming!) geschoten worden!

IMG_8053_bewerkt_LR

 

Als de volgende dag de laatste foto’s zijn gemaakt en de boel weer is opgeruimd, zit het er weer op. Wat een eenvoudige klus lijkt, heeft toch twee hele lange dagen geduurd. Het stokje wordt nu overgedragen aan de dtp-studio, de tekstredactie en de vormgeving, die er een mooi geheel van maken. Het resultaat: een complete najaarscollectie 2016 met Walra gevoel in beeld!

Vanaf september vind je de nieuwe collectie in de brochure.

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.