Keurmerken en certificeringen

Keurmerken en certificeringen

Tijdens de zoektocht naar jouw zachte Walra handdoeken kom je wellicht een aantal keurmerken en certificeringen tegen. We lichten ze graag voor je toe zodat jij weet wat elk keurmerk en elke certificering betekent.

OEKO-TEX®
Alle producten in de Remade Cotton lijn zijn OEKO-TEX® gecertificeerd. OEKO-TEX® staat ervoor garant dat de producten geen schadelijke stoffen bevatten. Alle onderdelen in het product, zoals bijvoorbeeld de garen en labels, zijn getest op schadelijke stoffen zodat deze onschadelijk is voor de menselijke gezondheid.

 

Better Cotton Initiative (BCI)
Bij Walra steunen we het Better Cotton Initiative (BCI). BCI is een initiatief om de keten van de katoenproductie, van katoenboer tot eindproduct, te verduurzamen en te verbeteren. Hierbij wordt gelet op de positie van mensen (sociaal), het milieu (ecologisch) en de toekomst van de katoenindustrie (economisch). Om dit te bereiken, begeleidt BCI katoenboeren over de hele wereld bij hun bedrijf en hun doelstellingen. Wanneer je het BCI logo op bijvoorbeeld een productverpakking ziet, weet je dat dit merk investeert in BCI gecertificeerde boeren.

Het Better Cotton werkt met een zogeheten ‘mass balance system’, dit betekent dat het BCI katoen niet altijd traceerbaar is tot aan het eindproduct. Het BCI katoen en traditioneel katoen wordt tijdens het productieproces samen verwerkt tot een eindproduct. Door de grote volumes BCI katoen die we inkopen, profiteren de katoenboeren van de voordelen zoals training en een eerlijke prijs voor hun katoen. Door te kiezen voor een Walra product, draag je dus bij aan de verduurzaming van de katoensector!

Global Recycle Standard (GRS)
De Global Recycle Standard (GRS) norm is bedoeld om het gerecyclede materiaal in producten (zowel eindproducten als tussenstadia) te controleren. GRS geeft aan dat één of meer materiaalsoorten voor minimaal 50% uit gerecycled materiaal moet bestaan, bij het Walra badgoed is dit dus zelfs 70%. De GRS legt eisen vast om te komen tot nauwkeurige claims met betrekking tot gebruikte materialen en goede werkomstandigheden en daarnaast om de milieu-impact zoveel mogelijk te beperken. De controles worden door onafhankelijke partijen uitgevoerd, waardoor we zeker weten dat wat we claimen als gerecycled materiaal, ook daadwerkelijk gerecycled is.

Geniet nu elke dag van de vertrouwde zachtheid van Walra terwijl je een steentje bijdraagt aan onze aarde. Bij Walra zorgen we graag voor deze en onze volgende generatie; You & me, taking care of our next generation.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*