Interview Stijn Fransen – Walra Remade Cotton

Interview Stijn Fransen – Walra Remade Cotton

 

Stijn Fransen (30) werkt als actrice en presentatrice, ze danst graag en heeft sinds kort haar eigen koffiemerk. Je kunt haar kennen van Goede Tijden Slechte Tijden of het dansprogramma Dance, Dance, Dance waar ze een tweede plaats behaalde. Nog geen jaar later vliegt ze richting de prachtige eilanden van het programma Expeditie Robinson, daar behaald ze als 13e afvaller een mooie 9e plek. 

 

 

 

Dance, dance, dance en Expeditie Robinson

Een hoop gave dingen waar Stijn mee bezig is. ‘Klopt’ zegt ze, ‘In het dagelijkse leven ben ik met heel veel verschillende, maar leuke dingen bezig.’ Ze presenteert, is aanwezig bij evenementen als host, geeft dansles en acteert. In 2017 nam ze deel aan het dansprogramma Dance, Dance, Dance; ‘Dat wat echt zo waanzinnig tof om te doen, het was een grote eer om van de beste choreografen les te krijgen. En daarnaast was Expeditie Robinson ook echt zo’n bizarre en mooie ervaring. 23 dagen op een prachtig eiland overleven met heftige proeven als kers op de taart.’

 

Naast acteren en presenteren is dansen toch wel echt haar grote passie. ‘Het liefste doe ik dat de hele week door.’ vertelt Stijn. ‘Dit kan helaas niet want er moet natuurlijk ook gewerkt worden, maar dat is wel echt mijn favorite thing to do! Ik ben ook een fanatieke sporter. En omdat mijn lichaam mijn werk is, vind ik dat ik die met liefde moet behandelen. Ik eet gezonde voeding en sport veel. Als ik de rust heb dan ga ik graag met een goed boek op de bank zitten of kijk ik lekker een serie.’

 

Stijn haar favoriete plek

Stijn is sinds kort verhuisd naar een prachtige nieuwe woning. We vroegen haar wat haar favoriete plekje is hier. ‘Lastige vraag! Ik denk toch mijn slaapkamer. Dit is de zolder en heeft nog zijn oude staat met alle oude houten balken. Toen we deze kamer hebben aangepakt hebben we er ook gelijk een soort woonkamertje van gemaakt met een mooi kleed en fijne hangstoel. Ik kan vanuit hier ook zo uitkijken over de Vecht, heerlijk! En ’s avonds kom ik hier natuurlijk helemaal tot rust.’

 

 

Duurzaamheid en eerlijke koffie

Stijn vindt het belangrijk om haar steentje bij te dragen aan de aarde. ‘We hebben maar één aarde en daar moeten we lief voor zijn vind ik.’ Dit doet ze bijvoorbeeld al door afval te scheiden, geen vlees te eten, koopt haar kleding voor 80% tweedehands en wanneer ze koffie haalt op het station, dan neemt ze haar eigen thermosbeker mee.

 

Dat laatste zal voorlopig niet meer hoeven, want ze heeft begin deze maand haar eigen koffiemerk gelanceerd; Ally McBeans. Eerlijke koffie waarbij ze de bonen rechtstreeks bij de koffieboeren vandaan haalt. ‘Zo hebben wij onze unieke smaak én de boeren de maximale prijs voor hun bonen, wel zo eerlijk!’

 

Naast de dingen die ze zelf kan doen is ze ook groot voorstander van recycling. ‘Zo krijgt een oud product weer een nieuwe leven.’ Stijn is dan ook enorm fan van de nieuwe Remade Cotton lijn van Walra. ‘Ik merk geen verschil, in positieve zin, van nieuwe handdoeken of gerecyclede handdoeken. Dus een handdoek die voor 70% uit gerecycled katoen bestaat is een top oplossing wat mij betreft!’ Met de productie van deze badgoedlijn wordt er ongelofelijk veel water, CO2 uitstoot en energie bespaard. De exacte hoeveelheid water en energie die je bespaart zie je wanneer je de QR code op de hangtag scant. Deze besparing wordt dan vergeleken met aantal keer je badkuip vullen of je telefoon opladen. ‘Dat is toch top, door de QR code te scannen zie ik hoeveel badkuipen aan water ik bespaar!’ ‘Weet ik gelijk dat ik weer 22 keer met een gerust hart in bad kan gaan of zelfs 471 keer mijn telefoon op kan laden.’ ‘En dat met één Remade Cotton badlaken!’

 

   

 

Het ultieme Walra momentje

‘Mijn favoriete momentje is het moment dat mijn beddengoed en handdoeken weer fris en gewassen zijn. Heerlijk de eerste nacht slapen onder schoon beddengoed of de badkamer inlopen met zacht gewassen badgoed.’ En dan het liefste met Walra’s Remade Cotton lijn. ‘Zoals jullie zeggen; geniet van de kracht van zacht maar dan net een tikje duurzamer.’

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*