De ultieme kersttafel

Jouw ultieme kersttafel

 

De gezelligste maand van het jaar is aangebroken, maar dit jaar net even anders. 

 

De feestdagen komen er weer aan en die vier je natuurlijk het liefst met familie en vrienden. Uit eten gaan is dit jaar niet mogelijk en ook mogen we nog maar 3 gasten uitnodigen. Maar niet getreurd! Nodig jouw 3 favoriete personen uit voor een heerlijk kerstdiner bij jou thuis. Het is tijd om eens goed uit te pakken! In dit blog lees je hoe je de ultieme kersttafel creëert.

 

De basis

Kies als basis voor stijlvolle tafellopers. Tafellopers ogen erg chic en geven de tafel in een handomdraai een sfeervolle uitstraling. Perfect voor met de feestdagen! Bij de basis hoort natuurlijk ook het servies en bestek. Haal het mooiste servies en bestek uit de kast en dek de tafel alvast naar het aantal gangen dat je gaat serveren. Zorg daarnaast voor stoffen servetten, deze kun je eventueel neerleggen met een servetring of vouwen op een leuke manier. Zet ook alvast de wijnglazen op tafel. Dit geeft de gasten gelijk een feestelijk gevoel wanneer ze de kersttafel zien. Tip: laat de wijnglazen extra blinken door ze te wassen in warm water, zonder afwasmiddel!

 

      

 

De versiering

Nadat je de tafel mooi opgedekt hebt is het tijd voor de versiering. ‘Less is more’ vergeten we even deze feestdagen. Zet om te beginnen een aantal lange kaarsen op de tafel. Let hierbij wel op dat de gasten elkaar nog kunnen zien. Steek ze aan en dim de lichten. Dit geeft de ruimte direct een gezellige en warme sfeer.

 

Met de kerst mag alles glimmen en shinen. Daarom is het leuk om de kersttafel te bestrooien met gouden of zilveren versiering. Voor het gemak is het misschien fijner om te kiezen voor een iets grovere variant. Dat is ook weer makkelijker met opruimen. ? Daarnaast kan je zelfs een aantal glimmende kerstballen op tafel leggen.

 

Ook kunnen er met kerst niet genoeg kerstlichtjes hangen. Zo kan je de lamp boven de kersttafel ook nog met kerstlampjes versieren. Om het extra speciaal te maken kun je zelfs een maretak/mistletoe in de lamp hangen.

 

Extra uitpakken met Barentzs

Om jouw gasten extra te verassen kun je tijdens het diner gebruik maken van de Barentzs box. Deze box zit vol met ambachtelijke en pure producten die jij op tafel kunt zetten. Jouw gasten zullen verrast worden door de unieke smaken. Producten die in deze box zitten zijn; hoogwaardige chutneys, olijfolie en een variatie passende keuken en tafel producten, waaronder het tafellaken van Walra.

 

Elk jaargetijde heeft zijn eigen karakter, tempo en gebruiken. We vangen ze in een box.

De Barentzs box is 4x per jaar het seizoen in huis. Een uniek cadeau voor jezelf, gewoon omdat je kwaliteit en puurheid waardeert, de smaken je raken en je houdt van ambachten en eten. We luiden zo steeds weer een nieuw jaargetijde in.

 

Genieten van goed eten, dit met je liefsten delen, aan mooi gedekte tafels en kom heerlijk tot rust. WE LOVE IT!

Kijk hier voor meer informatie.

 

   

 

Wees creatief

Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt! Een ander leuk idee is om naamkaartjes te maken voor waar de personen komen te zitten. Deze namen kun je bijvoorbeeld op een kerstbal schrijven en op het bord leggen. Een ander creatief idee is om een menukaart te maken. Hierop zet je de aantal gangen en wat ze bij die gang voorgeschoteld krijgen. Voor nog meer creatieve ideeën kun je altijd kijken op Pinterest. Dit kanaal staat boordevol met leuke inspiratie.

 

Tot slot: begin op tijd. Zorg dat de kersttafel klaar staat wanneer jouw gasten arriveren. En vergeet vooral niet te genieten!

 

Tafellaken

 

Fijne feestdagen en stay safe! 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*