Dé interieur trendkleuren voor 2018

Het dagelijks leven wordt steeds drukker en er is weinig tijd om te ontspannen. Het is daarom fijn om rust in je huis te creëren. Dit is een veilige plek waar je je even terug kunt trekken en tot jezelf kan komen. Thuis laad je jezelf op en heb je frisse energie voor je dagelijkse bezigheden. Om een aangename sfeer in je huis te creëren worden er een aantal nieuwe kleuren & materialen populair.

 

Natuurlijke uitstraling

Zwart en wit beginnen in 2018 populariteit te verliezen. Deze kleuren maken plaats voor natuurlijke bruin-tinten. Om een nog natuurlijkere omgeving te creëren wordt er veel gewerkt met natuurlijke materialen en organische vormen. Hout is hier een voorbeeld van en hoeft in 2018 niet perfect in de lak te staan, maar er mag gezien worden dat het een natuurlijk product is en dat het heeft geleefd. Verder kleden planten een kamer mooi aan en genieten mensen van de aanwezigheid van planten. Hieronder staan een aantal afbeeldingen om inspiratie op te doen voor je eigen huis.

WALRAORIGINAL_DC_MORNINGSUN_240X240_WHITE_DE_1 WALRA_DC_ODDTWINS_240X240_WHITE_SF_2

 

Blauw

De kleur blauw zagen we al veel terug in het jaar 2017. Dit jaar zal blauw weer een populaire kleur zijn. Binnen de trend van 2018 vallen zowel de zachtere en heldere als de krachtigere en diepere tinten blauw.

De zachte kleuren blauw staan fris en rustig in een interieur. Deze kunnen goed gecombineerd worden met wit en andere zachte kleuren. Het is mogelijk om de kleur op verschillende plekken in een woning terug te laten komen of het door het gehele huis door te voeren. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van frisse tinten en manieren om het toe te passen in je woning.

WALRA_WG_SOFTCOTTON_16X21_BLUE_DE_1 WALRA_DC_THENEWVINTAGE_240X240_BLUE_SF

Donkere, krachtigere en diepere tinten blauw zijn dit jaar ook een trend. Hierbij is het mooi om de donkerblauwe kleur te combineren met wit en andere lichte kleuren. Doordat er een groot contrast ontstaat tussen licht en donker geeft het een sfeervolle indruk. Verder geven de diepe donkere kleurenblauw stoere twist aan je interieur. Hieronder zie je een aantal voorbeeld van de donkerblauwe tinten en hoe ze in je huis kunnen worden opgenomen.

WALRA_BT_SOFTCOTTON_SET_ASSORTI_SF WALRA_DC_EARLYBIRDS_240X240_BLUE_SF_3

 

Okergeel

De kleur geel en dan in het specifiek okergeel wordt de kleur van 2018-2019! Het is een kleur waar je niet direct aan denkt als je meer kleur in huis wil aanbrengen. Echter is het een kleur die goed samen gaat met andere kleuren zoals groen, blauw en wit. Durf te combineren! Door okergeel te gebruiken in een kamer krijgt deze een warmer en zonniger gevoel. In de foto’s hieronder zie je een aantal voorbeelden waarbij de kleur okergeel gebruikt is.

WALRA_CS_SET_ASSORTI_SF_5 WALRA_DC_THENEWVINTAGE_240X240_PALEYELLOW_DE_5

 

Mix & match

Een andere trend van 2018 is mix en match. Hierbij ligt de nadruk op verschil, dit kan op verschillende manieren namelijk het gebruik van verschillende kleuren maar ook materialen. Een manier van mix en match is het gebruik van kleuren die elkaar versterken en goed samen gaan. Hierdoor wordt het totaal plaatje mooier. Een andere vorm van mix en match is het combineren van verschillende materialen. Dit kan in de vorm van dat een product van verschillende materialen gemaakt is maar ook dat er in een ruimte verschillende materialen gebruikt zijn. Het doel van mix en match is om een goede balans te vinden tussen kleuren en materialen, zodat het totaal beeld mooier wordt.

WALRA_BT_SOFTCOTTON_SET_STONE_SF WALRA_DC_DOVER_240X240_JADEWHITE_SF_2

 

Less is more

Een interieur kan minimalistisch zijn door minder kwantiteit en meer kwaliteit te hebben. Hierbij komt de kracht van eenvoud naar voren. Het is eenvoudig om een less is more interieur te creëren. Dit kan je simpelweg doen door alleen de items in je interieur te laten staan die je echt gebruikt of mooi vindt. Hierdoor zullen een aantal spullen de ruimte verlaten en zal er meer rust gecreëerd worden. Een less is more interieur oogt vaak strak en modern maar kan toch heel gezellig zijn.

WALRA_DC_THENEWVINTAGE_240X240_LIGHTGREY_DE_2 WALRA_BM_KIM_60X100_ANTHRACITE_DE_1

 

Maar wat vooral belangrijk is, is dat jij en je familie je lekker thuis voelen in je eigen huis….

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.

Toestemming*