Hoe blijf jij lekker warm tijdens de koude nachten?

 

We moeten er nou eenmaal aan toe gaan geven. De bladeren vallen van de bomen af, er valt steeds meer regen en de temperaturen worden een stuk lager. Het zal waarschijnlijk ook niet lang meer duren voordat het gaat sneeuwen in Nederland. Overdag kunnen we ons redden met warme truien en met de verwarming aan, maar ’s nachts wil je ook graag lekker warm blijven. Er is namelijk niks vervelender dan dat je ligt te rillen in je bed of dat je niet in slaap kan komen omdat je voeten maar niet opwarmen. Maar wat kun je hier nou precies tegen doen? Wij geven je een aantal tips zodat ook jij lekker warm blijft in de koudere nachten en een goede nachtrust zal hebben.

 

Een flanellen dekbedovertrek

Om te zorgen dat je lekker warm blijft, is een flanellen dekbedovertrek zeer geschikt. Deze stof houdt warmte namelijk erg goed vast. Bij andere stoffen kan het erg koud aanvoelen wanneer je je bed in stapt, bij een flanellen dekbedovertrek is dit echter niet zo! Het materiaal flanel is katoen dat gekamd is. Hierdoor voelt de stof erg zacht en knuffelbaar aan. Het dekbedovertrek Cozy Carré en Little Twigs zijn voorzien van een flanellen stof die  ideaal is voor de herfst en winter!

 

Dekbedovertrek       dekbedovertrek

 

Meerdere laagjes

Wat ook kan helpen zijn meerdere laagjes over je bed. Dit werkt hetzelfde als bij kleding; hoe meer laagjes je aan hebt, hoe warmer jij het zult hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een plaid wat je nog over je dekbedovertrek heen legt. En als het te warm is, heb je hem er ook heel makkelijk weer van af. Bij Walra hebben we voor elk dekbedovertrek wel een bijpassend plaid. Deze kun je overdag ook lekker om jezelf heen slaan. De plaids zijn ook erg mooi om te combineren met onze sierkussens.

 

Dekbedovertrek blauw

 

Slaap lekker en blijf heerlijk warm!