14 tips voor onderhoud van je handdoeken

Wat zijn ze lekker zacht: nieuwe Walra handdoeken. Maar hoe houd je ze zo zacht en mooi? Hieronder 14 tips:

Tip 1:

Gebruik geen wasverzachter! Handdoeken drogen dan het beste af, het worden zogenaamde ‘thirsty towels’.

Tip 2:

Giet voor het wassen een scheut schoonmaak- of natuurazijn in het wasverzachterbakje. Dan krijg je gegarandeerd heerlijk zachte handdoeken én behoud het badgoed haar kleur. Omdat azijn ontkalkt en ontvet worden zeepresten zo opgelost.

Tip 3:

Wil je echt zachte handdoeken: doe ze dan in de wasdroger. Buiten ophangen maakt handdoeken iets harder. Het gebruik van de wasdroger is echter wel slechter voor het milieu.

Tip 4:

Wil je iets harder badgoed, dan hang je het dus lekker aan de waslijn. Zo worden ze lekker fris en drogen ze beter. Je kunt ze wel het beste buiten hangen dan binnen aan een rekje. Wapperend in de wind worden ze zachter.

Tip 5:

Prop handdoeken niet in de kast, maar leg ze lekker luchtig op een stapel. Je kunt ze ook oprollen in de kast voor leuke styling.

Walra-badgoed-sfeer-31

 

Tip 6:

Berg je het badgoed in de badkamer op, dan blijft het vanzelf zachter vanwege de hoge luchtvochtigheid.

Tip 7:

Het strijken van badgoed raden wij af. Het badgoed wordt er wellicht zachter van, maar door de hitte raken de vezelfs beschadigd. Daardoor droogt het badgoed slechter af en slijten de handdoeken sneller.

Tip 8:

Oudere handdoeken rul je weer een beetje op met een stevige borstel. Zo worden de vezels rechtop gedwongen. Let op: het badgoed slijt hierdoor wel sneller, want de lusjes beschadigen hierdoor wel gauw.

Tip 9:

Mix badgoed nooit met kleding in de wasmachine. Hierdoor kunnen knopen en ritsen geen beschadigingen veroorzaken aan de katoenvezels.

Tip 10:

Kijk goed op de verpakking hoeveel wasmiddel je moet gebruiken. Liever wat minder dan te veel. Ook heb je bij zacht water minder wasmiddel nodig dan bij harder (kalkrijk) water.

sfeer03

Tip 11:

Gebruik je handdoeken nooit om chloormiddel af te nemen! Het middel verbleekt en breekt de vezels af.

Tip 12:

Net als bij alle wasgoed: sorteer je badgoed altijd op kleur!

Tip 13:

Was handdoeken als het niet echt vies is op een lage temperatuur (30 of 40 graden). Zo worden ze goed schoon en gaan ze langer mee.

Tip 14:

Je hoeft met de hedendaagse wasmiddelen echt niet meer te voorwassen. Lekker energiebesparend!

Walra badgoed sfeer 3_LR

 

 

Bekijk hier de collectie van het zachtste, luxe Walra badgoed. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang €5,- korting.